2023. 09. 29. - 09:50

Tudományos és innovációs park építése kezdődik el Kaposváron

Tudományos és innovációs park építése kezdődik el Kaposváron

Kezdetét vette szeptember végén a kaposvári Okosipari Tudományos és Innovációs Park építésének előkészítése.

Megkezdődnek az Okosipari Tudományos és Innovációs Park építésének előkészületei Kaposváron – jelentette be az Óbudai Egyetem. Közlésük szerint aláírta az erről szóló szerződéseket Szita Károly, a kaposvári polgármester és Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora.
 
Hazánk első ilyen létesítmény lesz a park, amely a kaposvári önkormányzat és az egyetem közös projektjének eredménye – tudatta az MTI.
 
Megkezdődnek az Okosipari Tudományos és Innovációs Park építésének előkészületei Kaposváron (képünk illusztráció)
Megkezdődnek az Okosipari Tudományos és Innovációs Park építésének előkészületei Kaposváron (képünk illusztráció)
 
Négy csarnok létesül Kaposvár keleti ipari parkjában, egy négyhektáros területen. Az okosépület szinte nulla energiaigényű lesz, emellett magasszintű információs és kommunikációs technológiai, valamint intelligens vezérléstechnikai eszközökkel látják majd el.
 
Az épületben a szakemberek speciális festékanyagokkal, szóróeljárásokkal, fémmegmunkálással, kötéstechnológiával, környezetszennyező anyagok újrahasznosításával összefüggő kutatásokat, fejlesztéseket folytatnak majd – ismertette az MTI.
 
Kutatás-fejlesztés is tervben van, illetve cél az is, hogy felkeltsék a fiatalok érdeklődését a műszaki-természettudományos ismeretek és a gépészeti, villamosipari, informatikai képzések iránt – írta meg az MTI.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.