2023. 11. 27. - 08:56

Új laboratóriumot épített a MATE

Új laboratóriumot épített a MATE

Kaposváron folytatta fejlesztési sorozatát a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE).

Csúcstechnológiás beruházást fejezett be a kaposvári épületében a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE), hiszen egy olyan új labort építettek a városba, ahol ezentúl a legmodernebb körülmények között folyhat a precíziós tejtermelés folyamata. 
 
A beruházás elvégzésével a felsőoktatási intézmény ezentúl a legfejlettebb technológiákat tudja alkalmazni a tehéntartási megoldásoknál. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) a Fino-Food Kft. vállalkozással közösen hajtotta végre az innovációt.
 
tejipar_torzs
Csúcstechnológiás tejipari fejlesztés Magyarországon
 
Az említett partner, a Fino-Food Kft. egyébként egy tejipari vállalat és nagyban segítették a közel 1,3 milliárd forintos beruházás sikerességét. A felsőoktatási intézmény és a tejipari cég egy olyan épületet alakított ki, ahol az állatok a legmodernebb körülmények között pihenhetnek.
 
Mindezt úgy hozta létre a két partner, hogy az embernek minimálisan kelljen közreműködni abban, hogy az állatok megfelelő módon éljék az életüket, így azok a saját bioritmusokhoz illően tudják kialakítani életmódbeli szokásaikat. 
 
A laboratórium nem csak az állatok mindennapjait könnyíti meg, hanem segíti a szakemberek valódi gyakorlati tanítását, illetve az egészséges élelmiszerek előállítását. Mindezek mellett a laboratórium egy rendkívül fejlett tartási és fejési rendszerrel lett megáldva. 
 
Forrás: MATE
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.