2022. 03. 16. - 08:30

A szexet tanulmányozná az űrben a NASA

A szexet tanulmányozná az űrben a NASA

Az űrügynökség a szex tanulmányozását fontolgatja az űrben – miközben az emberiség egyre közelebb kerül a Holdra és a Marsra irányuló, hosszú távú küldetésekhez.

Meghökkentő: fontolóra vette az űrben történő szex tanulmányozását a NASA. Ez azonban talán nem véletlen, tekintve, hogy egyre közelebb jutunk a hosszú távú küldetések lehetőségéhez, melyek keretében a Holdra és a Marsra utazhat az ember. Olvasd el: Oxigénfejlesztő géppel élhet ember a Holdon?
 
Az űrügynökség 5 kanadai akadémikusnnak adott válaszában tette a fenti bejelentést, akik arra kérték a szervezeteket, hogy tegyék magukévá az „űrszexológiát”. asztronauta_1
 
A montreali Concordia Egyetem csapata ugyanis tudatta, hogy véleményük szerint „a szex és az alacsony gravitációs környezetben működés megértése elengedhetetlen a mélyűri küldetések sikeréhez, valamint a világon kívüli települések építéséhez.”
 
A NASA korábban prűdnek bizonyult az űrhajósok közötti szex kérdésével kapcsolatban, s kijelentette, hogy „soha ember nem szeretkezett még az űrben”.
 
Az űrturizmus és a hosszú távú küldetések esélyének növekedése miatt azonban az űrügynökségnek lassan szembe kell nézni ezzel a kellemetlen kérdéssel. Olvasd el: Így bizonyítaná egy tudós, hogy van élet a Marson
 
„Elsősorban az a fontos, hogy a legénység tagjainak egészségét és biztonságát biztosítsuk az űrben hosszú ideig. Humánkutatási programunk azon dolgozik, hogy enyhítse az emberi űrrepülésből eredő öt veszélyt, s olyan módszereket kutat, amelyek segítségével a legénység együtt dolgozhat és érzelmileg felkészült maradhat az utazás során” – tudatta a NASA szóvivője.
 
Hozzátette: ha a jövőben szükség lenne a reproduktív egészségre vonatkozó, mélyebb űrtanulmányra, a NASA megteszi a szükséges lépéseket.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.