2021. 12. 22. - 08:30

Így bizonyítaná egy tudós, hogy van élet a Marson

Így bizonyítaná egy tudós, hogy van élet a Marson

Be akarja bizonyítani, hogy van élet a Marson – Egy kutató jövőre többedmagával rovert küldene a vörös bolygóra, mely ezt a célt szolgálja.

Bebizonyítaná egy tudós, hogy a Mars bolygón van élet. Dr. Christian Schroder, a skóciai Stirling Egyetem szakértője 2022-ben egy rovert vezérelne a vörös bolygón. marsjaro_1
 
A jármű összesen 230 napig lenne a Marson, s a kutató abban bízik, hogy valóban bebizonyítja az élet létezését. Olvasd el: Ufókat azonosítana Kína - társa a mesterséges intelligencia
 
„Az elmúlt két évtized során rájöttünk, hogy több mint 3,5 milliárd évvel ezelőtt rengeteg folyékony víz létezett a Marson. Abban az időben a Föld és a Mars nagyon hasonló volt egymáshoz és az élet már meghonosodott az utóbbin” – mondta dr. Schroder.
 
Hozzátette, ezért elképzelhető, hogy élet a Marson is volt. „Ám még ha megtaláljuk is a megfelelő jeleket, jó kérdés, vajon ez az élet független volt a földitől? Vagy a Föld és a Mars közötti meteoritcsere eredményeként jött létre?” Olvasd el: Drónokat edzenek meteorit-vadászatra
 
Mint a kutató megjegyezte, ha független lenne a Földön levőtől, tehát kétszer keletkezett élet a naprendszerünkben, az univerzum hemzseghetne az élővilág képviselőitől. Ha nem volt független az élet a földitől, akkor ez kevésbé valószínű.
 
Schroder egyébként európai, orosz és kanadai tudományos szakemberekhez csatlakozik, közösen irányítják majd a Rosalind Franklin eszközt, amikor az 2022 szeptemberében útjára indul.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.