2022. 04. 22. - 08:30

Az Uránusz felfedezése került középpontba

Az Uránusz felfedezése került középpontba

Prioritássá vált az Uránusz felfedezése, hogy többet megtudjunk a Naprendszerről. A NASA utasításba kapta a bolygó feltérképezését.

Új feladatot kapott a NASA: előtérbe került az Uránusz felfedezése, hogy minél többet megtudhassunk a Naprendszerről.
Az Egyesült Államok űrügynökségét egy befolyásos tudóscsoport szólította fel, hogy végezzen további kutatásokat a jégóriásnak nevezett bolygón. uranusz_1
 
Az Uránusz a Földnél 19-szer távolabb kering a Nap körül - a Voyager-2 szonda pedig eddig csak egyszer kereste fel egy rövid elrepülés során, 1986-ban. Olvasd el: Lehet rajta élet? Madárszerű drónok már vizsgálják a Vénuszt
 
A szakértők úgy vélik, az Uránusz alapos tanulmányozása segíthet sok hasonló méretű objektum megértésében, amelyeket más csillagok körül fedeznek fel.
 
Az Uránusz felfedezésére vonatkozó ajánlást az Egyesült Államok Nemzeti Tudományos, Mérnöki és Orvostudományi Akadémiája (NAS) közzétett dokumentuma tartalmazza.
 
A NASA nagyjából a korábbi jelentésekben megfogalmazott ajánlásokat követi. Olvasd el: Oxigénfejlesztő géppel élhet ember a Holdon?
 
Úgy vélik, azt értik, hogyan lesz valami akkora, mint a Föld és a Vénusz. 
 
Azonban a középső részen nem teljesen érthető, hogyan kezdhet el egy világ növekedni és növekedni, nem csak  továbbhaladni, hogy Jupiterszerű tömeggé váljon – mondta Leigh Fletcher, a Leicesteri Egyetem professzora, hozzátéve, hogy az Uránuszra tervezett küldetés segíthet nekik válaszolni erre a kérdésre.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.