2022. 03. 07. - 08:20

Lehet rajta élet? - Madárszerű drónok már vizsgálják a Vénuszt

Lehet rajta élet? - Madárszerű drónok már vizsgálják a Vénuszt

A tervek szerint új NASA küldetés indulna, melynek célja annak feltérképezése, van-e élet a Vénusz bolygón.

Azt már többször is vizsgálták a kutatók, mire lehet számítani a Mars bolygóval kapcsolatban, vajon az élet nyomaira bukkanak-e. Olvasd el: Így bizonyítaná egy tudós, hogy van élet a Marson 
 
Újabban a Holdra is előkészületben van egy új leszállás. Olvasd el: Oxigénfejlesztő géppel élhet ember a Holdon?
 
A NASA azonban most olyan küldetést indít, amelynek célja feltérképezni, van-e élet a Vénusz bolygón. 
 
A tudósok elméletei szerint létezhetnek idegenek a bolygón - mindezt a felhők elemzésével és a légkörben előforduló mikrobák meghatározásával szeretnék bizonyítani. 
 
A Vénusz bolygó felszíne
A Vénusz bolygó felszíne
 
A Vénusz időjárási mintáit már vizsgálják madárszerű drónokkal.
 
Mindez egyike annak a 17 űrprojektnek, amelynek finanszírozását az űrügynökség a közelmúltban jelentette be, egyéb küldetések mellett – köztük van az aszteroidaromboló technológia és a napenergiával hajtott űrhajók is.
 
„A NASA küldetései az univerzum felfedezésére új technológiákat és új módszereket igényelnek. E kreatív ötletek tanulmányozása az első lépés ahhoz, hogy a sci-fi tudományos tényekké változzon” – mondta Jim Reuter, az űrügynökség munkatársa.
 
„Ahogy egyre nagyobb kihívást jelentő célpontokat tűzünk ki emberekkel és robotokkal a felfedezéshez, az innovatív ötletek és gondolkodásmód kulcsfontosságú lesz ahhoz, hogy új mérföldköveket érjünk el” – tette hozzá Pam Melroy, a NASA helyettes adminisztrátora.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.