2023. 03. 17. - 08:30

Az űrbe küldik Kennedy haját

Az űrbe küldik Kennedy haját

Még az idén röppályára állítják négy amerikai elnök hajmintáját - az emberiség első mélyűri időkapszulájába kerülnek.

Meglepő akcióra készül az Egyesült Államok. Négy amerikai elnök hajmintáját még idén felküldik az űrbe, „az emberiség első mélytér-időkapszuláján”. Olvasd el: Ház az űrben embereknek?ur_folddel_01
 
A minták John F. Kennedytől, George Washingtontól, Dwight D. Eisenhowertől és Ronald Reagantől származnak.
 
Az akció mögött a houstoni Celestis Inc. űrrepülő cég áll, s az több mint 200 ember elhamvasztott maradványát tartalmazza majd, köztük Gene Roddenberry-ét, a Star Trek alkotójáét. Olvasd el: Oxigénfejlesztő géppel élhet ember a Holdon?
 
Az elnöki hajminták a néhai híres hajgyűjtő, Louis Mushro tulajdonában voltak, s egy névtelen adományozó ajándékozta őket a Celestisnek a mélyűri küldetéshez.
 
„Az Enterprise Flight repülés minden mércével mérve történelmi küldetés. A Celestis átfogó célja, hogy segítse az emberiség terjeszkedését a Naprendszerben” – mondta el Charles M. Chafer, a Celestis társalapítója és vezérigazgatója.
 
Hozzátette: azzal, hogy ezen amerikai ikonok DNS-e jelen lesz az Enterprise-on, a jövőbeli emberi küldetések előfutárát, a mélyűr emberi felfedezésének történelmi feljegyzéseit teremtik meg.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.