2022. 10. 28. - 08:40

Együtt szerepelhet Bruce Willis és a rég halott Marilyn Monroe

Együtt szerepelhet Bruce Willis és a rég halott Marilyn Monroe

Mostantól akár Marilyn Monroe-val is szerepelhet egy jelenetben Bruce Willis, a technológiának köszönhetően. De hogyan lehetséges ez?

Bruce Willis lett az első hollywoodi sztár, aki a Deepcake cégnek eladta jogait, s ezzel a múlt hírességei mellett is felhasználhatják a képeit egy új projektekben. Marilyn Monroe - Fotó: Instagram
 
A színész tehát akár Marilyn Monroe mellett is szerepelhet egy hollywoodi kasszasikerben - mesterséges intelligencia alkalmazásával. 
 
A Die Hard sztárja 2022 elején felhagyott a színészettel, miután afáziát diagnosztizáltak nála – ez a betegség befolyásolja a nyelvet és a beszédet. Most pedig eladta jogait a Deepcake technológiai cégnek, lehetővé téve, hogy mozgó, beszélő képét felhasználhassák filmekben és a tévében.
 
A múlt és jelen filmszínészei tehát most együtt is szerepelhetnek a vásznon – mint arról egy új, Tech To The Future dokumentumfilm is beszámolt. Olvasd el: Halottak képeit is életre kelti a mesterséges intelligencia új alkalmazása
 
Az úttörő megállapodás utat nyit afelé, hogy halott előadók is „életre keljenek”.
 
Bruce Willis máris "főszereplője" egy orosz telefonreklámnak: ebben a mérnökök a sztár digitálisan létrehozott fejét egy emberi testre rögzítik. 
 
„A fejlesztés örökre megváltoztathatja Hollywoodot – mondta dokumentumfilm rendezője, Sandro Monetti. - A Deepcake célja, hogy a legnagyobb globális tehetségügynökség váljon belőle.”
 
A fejlemény felforgatja a filmipart, s új lehetőséget is ad a jelenlegi sztárok számára. Olvasd el: Halottakhoz is beszélhetünk a bizarr MI-alkalmazással
 
„A mai színészeknek most lehetőségük van megosztani a képernyőt olyan klasszikus bálványokkal, mint Cary Grant vagy Marilyn Monroe. Ha ez a technológia egy kicsit korábban is elérhető, Elvis akár a saját életrajzi filmjében is feltűnhetett volna” – mondta Monetti.
 
Maria Chmir, a Deepcake vezérigazgatója megerősítette: tárgyalásokat folytatnak filmstúdiókkal és a néhai sztárok jogainak birtokosaival.
 
„Létrehozzuk a hírességek digitális ikertestvéreit. A tényleges gyártási folyamathoz nincs szükség a sztár fizikai jelenlétére a színpadon. Ez azt jelenti, hogy az olyan képregények, mint Charlie Chaplin és Kevin Hart, most egy és ugyanazon képkockában kommunikálhatnak egymással” – jegyezte meg a vezérigazgató.
 
 
Fotó: Instagram
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.