2022. 04. 27. - 08:30

Elon Musk: Az izgalom garantált a Marson

Elon Musk: Az izgalom garantált a Marson

A Tesla alapítója meg van győződve róla, hogy a vörös bolygó felfedezéséből előnyünk származik, az élet azonban kezdetben veszélyes lesz rajta.

Bár hosszú távon komoly jutalom származik az emberekre nézve abból, ha felfedezzük a Marsot, eleinte veszélyes lehet rajta az élet – fejtette ki a közelmúltban Elon Musk. Olvasd el: Elon Musk lett az Év embereelon_musk_tesla_1
 
A Tesla alapítója abban reménykedik, hogy SpaceX cégével eléri a vörös bolygót, ám nem kételkedik abban, hogy az első telepesek a Marson nem számíthatnak túl kellemes életmódra. 
 
„Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a Mars, különösen az elején, nem kínál luxust. Veszélyes, szűk, nehéz és kemény munka vár a telepesekre” – mondta Chris Andersonnak, a TED konferenciák vezetőjének a millárdos, aki ezen felül csodálatosnak tartja a lehetőséget. Olvasd el: Mégsem adja el minden vagyonát Elon Musk a Marsért?
 
Nincs kétsége ugyanakkor afelől sem, hogy az első utazás a vörös bolygóra bizonyos kockázatokkal jár.
 
„Mindig viccet csinálok ebből, de azt mondhatom, az izgalom garantált. A siker nem az, de az izgalom biztosan igen” – mondta Musk.
 
A vállalkozó már korábban kifejtette, hogy úgy véli, elengedhetetlen a kolóniák létrehozása a Marson az emberi faj létének meghosszabbításához.
 
„Szerintem ez fontos az emberiség vagy a tudat várható élettartamának maximalizálása érdekében. Az emberi civilizáció véget érhet külső hatások miatt. Lehet az egy óriási meteor, szupervulkánok, szélsőséges éghajlatváltozás, harmadik világháború, vagy bármi más ok is” – fogalmazott Elon Musk.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.