2022. 01. 05. - 08:30

Elon Musk lett az Év embere

Elon Musk lett az Év embere

A Time magazin a Tesla és a SpaceX alapítóját választotta az év emberének. Elon Musk indoklásuk szerint nemcsak az egyik leggazdagabb ember, de a hatalmas változás legjobb példája is.

Az Év Emberének választotta 2021-ben Elon Muskot a Time magazin. Mint írták, ő nemcsak a világ egyik legvagyonosabbja, a „leggazdagabb példa” is az óriási változásra a társadalomban. elonmusk_spacex_1
 
Az 50 éves vállalkozó elsősorban SpaceX programjának köszönheti az elismerést, mely reményei szerint bolygón kívüli ember lakta települések kialakításához vezethet, emellett hozzájárul jótékonykodásához és a klímaválság kezelésében tett erőfeszítéseihez. Olvasd el: Mégsem adja el minden vagyonát Elon Musk a Marsért?
 
A Time úgy fogalmaz, azért is esett Elon Musk-ra a választás, mert ő „az az ember, aki a bolygónk megmentésére törekszik” előrelátó munkájával.
 
„Az év embere olyasvalaki, aki befolyást gyakorol és kevés embernek volt nagyobb befolyása a földi életre – sőt akár és potenciálisan a Földön kívüli életre -, mint Elon Musknak" – mondta Edward Felsenthal, a Time magazin főszerkesztője, amikor bejelentette, ki nyert.
 
Felsenthal többek között a bohóc, zseni, éllovas, látnok, iparos és showman jelzőkkel illette a vállalkozót. Olvasd el: Elon Musk elköltözött, mert túl nagyok az adók?
 
A SpaceX mellett Elon Musk elektromos autókat gyártó cége, a Tesla is dicséretben részesült az autóipar megváltoztatásáért. Musk az általa indított, többmilliárd dolláros elektromos járműpiac kétharmadát irányítja.
 
A sokoldalú vállalkozó a robotok, a napenergia, a kriptovaluta, az éghajlat, az agy-számítógép-implantátumok terén mind főszerepet játszik. 
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.