2021. 09. 24. - 08:25

Elon Musk utál a Tesla vezetője lenni

Elon Musk utál a Tesla vezetője lenni

A világhírű milliárdos a közelmúltban beismerte: nem szeret a Tesla vállalat elnöke lenni. Szívesebben koncentrál az üzlet egyéb területeire.

Ki hinné? A sokak által irigyelt, elképesztő karriert befutott, világhírű Elon Musk nem is vezeti szívesen a Tesla céget. Elon Musk
 
Az autógyártó milliárdos alapítója nemrég beismerte, szívesebben fókuszál az üzlet egyéb területeire, mint arra, hogy mi a szerepe a vállalatnál.
 
Egy amerikai bíróságon hangzott el a mondata, miszerint „inkább utálom, sokkal szívesebben tölteném az időmet a tervezéssel és a mérnöki munkával”.
 
Musk a tárgyalásán vallotta ezt be – ugyanis azzal vádolják, hogy a Tesla igazgatósági tagjait 2,6 milliárd dolláros (nagyjából 1,9 milliárd fontos) üzletre kényszerítette a SolarCity megszerzése érdekében.
 
A részvényesek szerint a cég vagyonát elpazarolták a napelemes vállalat miatt - mivel állítják, hogy kezdenek kifogyni a pénzből.
 
A felvásárláskor Musk 22 százalékos részesedéssel rendelkezett mindkét cégben, a SolarCityt unokatestvérei alapították.
 
Musk a bíróságon azt mondta: „Miután ez egy részvény-részvény ügylet volt és én majdnem pontosan ugyanazt a százalékot birtokoltam mindkettőből, itt nem volt anyagi haszon”.
 
Elon Musk tagadta, hogy nyomást gyakorolna az igazgatótanács tagjaira. Ragaszkodott ahhoz, hogy a megállapodás valójában egy „fő terv” része volt, amely arról szólt, hogy zöld tápegységeket használjanak megfizethető járművekhez. 
 
Fotó: Instagram
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.