2021. 06. 05. - 08:00

Elon Musk: Az agyi chip 10 év múlva elavulttá teszi a nyelvet

Elon Musk: Az agyi chip 10 év múlva elavulttá teszi a nyelvet

A mesterséges intelligencia alkalmazásával működő agyi chip használatával az emberi nyelv 5-10 év alatt elavulttá válhat – véli a multimilliárdos vállalkozó, Elon Musk, aki a Neuralink társalapítója.

Meghökkentő bejelentést tett Elon Musk egy amerikai humoristával és podcasterrel, Joe Rogannel készült interjúban.
 
A multimilliárdos vállalkozó, aki a Neuralink cég társalapítója is, úgy gondolja, hogy az emberi nyelv 5-10 év múlva elavulttá válhat.
 
A 25 perces beszélgetés során Musk részleteket tárt fel a Neuralink agyi implantátumról, melyet elsősorban a bénulásban szenvedő emberek megsegítésére fejlesztenek. Olvasd el: Malac, chippel az agyában - Elon Musk előrukkolt vele
 
Meghökkentő kijelentést tett Elon Musk egy interjúban
Meghökkentő kijelentést tett Elon Musk egy interjúban
 
Amikor azonban egy egyetemes nyelv lehetőségéről esett szó, Elon Musk kijelentette: „Azt hiszem, elvileg nagyon gyorsan és sokkal pontosabban tudnánk kommunikálni ezzel. Nem vagyok benne biztos, mi fog történni a nyelvvel, de egy ilyen helyzetben olyasmi állhat elő, mint a mátrix. Másik nyelvet szeretnénk beszélni? Nem probléma. Csak töltsük le a programot.” Olvasd el: Elon Musk bemutatja az agy-hackelő készüléket?
 
A világszerte ismert vállalkozó hangsúlyozta: az első néhány Neuralink-eszköz az agyi sérülések megoldására koncentrál majd. Mint mondta, eltart egy ideig, amíg megvalósul annak a lehetősége, hogy agyunkon keresztül kommunikáljunk egymással. Olvasd el: Íme az agyhoz kapcsolódó mesterséges intelligencia-eszköz
 
Amikor azonban arról kérdezték, mennyi időbe telhet, amíg már beszélnünk sem lenne szükséges, Elon Musk azt felelte: „ha a fejlődés tovább gyorsul, akkor talán 5-10 év.”
 
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.