2023. 05. 05. - 08:25

Gondolatolvasási technológia írja le a gondolatokat

Gondolatolvasási technológia írja le a gondolatokat

Új gondolatolvasási technológiát fejlesztettek ki a tudósok, amely képes leírni egy személy gondolatait – csupán az agy véráramlása alapján.

Megdöbbentő: gondolatolvasási technológia képes leírni az emberek gondolatait. Az azt kifejlesztő tudósok egy tanulmányban osztották meg tapasztalataikat. Ennek során három embert ültettek MRI-készülékbe. Olvasd el: Megjósolja gondolatainkat a mesterséges intelligencia - képeket alkot belőlükagy_kep_1
 
Az alanyoknak történeteket kellett hallgatniuk, a szakértők pedig képesek voltak a gondolataikról szöveget készíteni, agyuk véráramlása alapján.
 
A gondolatolvasó technológia nem reprodukálta teljesen a történeteket, de megragadta a fontos pontokat. Olvasd el: Agy-gép interfészt alkot egy új implantátum
 
Az eredmények aggodalmat keltettek a „szellemi magánélet” miatt – hiszen a módszer előrelépést jelenthet mások gondolatainak lehallgatása felé.
 
Jerry Tang, a tanulmány vezető szerzője az austini Texasi Egyetemről elismerte, hogy ezzel valóban vissza lehet élni.
 
„Igen komolyan vesszük az aggodalmakat, miszerint a technológiát rossz célokra is felhasználhatják. Sok időt áldozunk a továbbfejlesztésre, hogy megpróbáljuk ezt elkerülni – mondta. - Úgy gondolom, jelenleg, amikor a technológia még ilyen korai szakaszban van, fontos, hogy proaktívak legyünk és olyan politikákat léptessünk életbe, amelyek védik az emberek mentális magánéletét, jogot biztosítva az embereknek a gondolataikhoz és a saját életükhöz és agyi adataikhoz.”
 
Meg akarnak győződni róla, hogy az emberek csak akkor használják ezeket, amikor akarják, segítő céllal – tette hozzá Jerry Tang.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.