2022. 06. 24. - 08:25

Holttestek lefagyasztását ígéri egy ausztrál cég

Holttestek lefagyasztását ígéri egy ausztrál cég

Megdöbbentő ötlettel állt elő egy auszrál vállalat: lehetőséget ad az embereknek, hogy lefagyasztassák magukat, amíg az újraélesztés orvosilag lehetségessé nem válik.

A „halálból való visszatérést” kínálja egy ausztrál cég az érdeklődőknek. A Southern Cyronics Új-Dél-Walesben állította fel első kriogén fagyasztóját, mely addig tárolja majd a holttesteket, amíg tudományosan nem lesz lehetséges újraéleszteni őket. Olvasd el: Ház az űrben embereknek?
 
Aki szeretné lefagyasztatni magát, annak 150 ezer dollárt kell fizetnie: cserébe -200 C-hoz közeli hőmérsékleten folyékony nitrogénbe zárják egy acélkamrába. fagy_1
 
A testeket lábbal felfelé merítik be, így az agynak van a legnagyobb esélye a túlélésre, ha a kamrában szivárgás történne. Olvasd el: Először termesztettek növényeket a Hold földjén
 
A cég 40 férőhellyel már rendelkezik és további 600 helyes bővítést tervez további raktárakkal.
 
Meggyőződésük, hogy a résztvevők feléleszthetők lesznek, ha a jövőben megtörténnek bizonyos orvosi előrelépések.
 
Néhány tudós azonban vitatta az állításokat. Véleményük szerint a fagyasztási folyamat önmagában halálos ítélet.
 
„Nincs jelenlegi, tudományosan bizonyított módszer arra, hogy az egész embert lefagyasszák erre a hőmérsékletre, anélkül, hogy a szövetet teljesen elpusztítanák – vagyis eltörölnék” – mondta Shannon Tessier, a Massachusettsi Általános Kórház kriobiológusa.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.