2022. 07. 25. - 08:30

Íme a mesterséges gravitációs architektúra – a Földön kívüli élethez

Íme a mesterséges gravitációs architektúra – a Földön kívüli élethez

Mesterséges gravitációs architektúrán dolgoznak japán kutatók, hogy lehetővé tegyék az életet a világűrben.

Megkezdődhet az építkezés: a világűrben létrehozandó, mesterséges gravitációval rendelkező, hengeres The Glass megvalósítása, annak érdekében, hogy lehetséges legyen a Holdon és a Marson élni.
 
Erről a Kyoto-i Egyetem és a Kajima Construction vállalat egyezett meg. A videók alapján, melyeket sajtótájékoztató keretében július elején tettek közzé, a hengeres űrutazási dizájn tömegközlekedéssel, zöldterületekkel, víztestekkel és szabad égbolttal egészül ki, tükrözve a Földön levő életmódot.
 
A japán kutatócsoportok szerint az emberiség fokozatosan tér majd át a világűrben tartózkodásról arra, hogy a Holdon és a Marson is éljen. Olvasd el: Ház az űrben embereknek? 
 
Mesterséges gravitációs architektúrán dolgoznak japán kutatók
Mesterséges gravitációs architektúrán dolgoznak japán kutatók
 
A szakemberek jó ideje gondolkodtak azon, miként tudnának megvalósítani egy ilyen ambiciózus projektet, míg végül rámutattak, milyen környezetre, létesítményekre, perspektívákra, technológiákra, alapelemekre és társadalmi rendszerekre van szükség annak megalkotásához.
 
Három koncepcióban állapodtak meg a mélyreható kutatás elvégzése érdekében: felismerték a problémát, melyet a Hold felszínén jelentkező alacsony gravitáció jelent és azt, hogy a mesterséges gravitáció egyre nagyobb teret hódít - különösen orvosi környezetben.
 
A kutatók szerint küszöbön áll a világűri élet – márpedig az alacsony gravitációt a NASA alapvetően fontos kérdésként kezeli ahhoz, hogy az ember az űrben éljen.
 
Az alacsony gravitációval kapcsolatos kutatások eddig a test fenntartására korlátozódtak - a gyermekek születésére és növekedésére gyakorolt ​​hatást még nem vizsgálták. Megjegyzik, gravitáció nélkül előfordulhat, hogy az emlősök nem születnek sikeresen - s még ha meg is születhetnek, alacsony gravitáció mellett nem számíthatnak normális növekedésre. Olvasd el: A szexet tanulmányozná az űrben a NASA
 
Ha az ember alacsony gravitáció alatt nő, nem tud egyedül megállni a Földön.
 
A kutatók ezért egy mesterséges gravitációs élőlétesítményt terveznek, mely a globális környezettel egyenértékű gravitációt képes generálni az űrben, a Hold, illetve a Mars felszínén történő forgásból eredő centrifugális erő felhasználásával – ezzel az emberi lények világűrbe jutásának alapvető technológiájává válik. 
 
A mesterséges gravitációval működő élőlétesítménnyel az emberek szülhetnek és nevelhetnek olyan gyermeket – illetve maguk is olyan testet tarthatnak fenn -, amely bármikor visszatérhet a Földre.  
 
„Olyan jövőt képzelünk el, ahol az emberiség számára a 21. század második felében valósággá válik a Holdra és a Marsra vándorlás, s valós lesz a globális ökoszisztéma-rendszer, melyből az elemeket kivonták, s alapvető biom komplexumként működik” - írták a japán kutatók.
 
Céljuk az is, hogy a projekthez visszajelzést adjanak a környezetvédelemről és az emberi társadalom kialakulásáról – emellett szeretnének létrehozni egy mini-mag biomot a mesterséges gravitációs élőlétesítményben.
 
Ami a tömegközlekedési rendszert illeti, a kutatócsoportok egy ún. Hexatrack rendszert fejlesztenének – ez lenne a Föld, a Hold és a Mars bolygóközi közlekedési rendszere, amely hosszú távú utazások során is fenntartja az 1G-t.
 
Úgy képzelik, a jövőbeni űrtársadalomban – amikor a Holdi és a Marsi élet valósággá válik-,  minden kolónia vagy lakóközösség gazdasági tevékenységet folytat, sokan üzleti és turizmus célból költöznek.
 
 
Hogy ezt egyszerűbbé tegyék, egy mesterséges gravitációs szállítórendszert építenének fel rotációval, melynek alapmodulja a vasúti rendszer – ezzel minimalizálják az alacsony gravitáció egészségügyi hatásait.
 
A szakember csapatok el is kezdték elnevezni az állomásokat, kezdve a Holdon levővel - amelyik a Luna Station nevet kapta - , a Mars állomással, melyet a Holdra telepítenek, illetve a Földi állomással, Terra Station néven, amely a Nemzetközi Űrállomás utód űrállomása lesz.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.