2022. 08. 03. - 08:30

Jengában veri meg egy robot az embereket

Jengában veri meg egy robot az embereket

Az új, brit tudósok alkotta robot képes felülkerekedni az emberen a Jenga játékban, mégpedig precíz karjaival és ujjaival.

Képes legyőzni az ujjaikkal könnyedén játszó embereket a Jenga játékban. A brit tudósok által létrehozott, Mascot névre keresztelt eszköznek karjai és ujjai vannak, azt ugyanis egy rendkívül forró fúziós reaktor megjavításához tervezték. 
 
Most azonban a klasszikus kockahalmozási játék legjobb játékosaival küzd meg.
 
A Mascot robot ún. haptikus távirányító rendszerrel rendelkezik, mely lehetővé teszi a kezelők számára, hogy élő kamerafolyamokkal „érzékelhessék”, mit érint meg a robot, így a vezérlők pontosan láthatják, mit lát 3D-ben. Olvasd el: Megverte az emberekből álló csapatot a curling robot
 
Képes legyőzni az ujjaikkal könnyedén játszó embereket a Jenga játékban egy robot
Képes legyőzni az ujjaikkal könnyedén játszó embereket a Jenga játékban egy robot
 
„A Mascot mozgása olyan precíz, hogy profinak számít a Jenga esetében. A játékot a távkezelő csapataink képzésére használjuk” – magyarázta Allan Moss, az Egyesült Királyság Atomenergia Hatóságának (UKAEA) munkatársa. Olvasd el: Kosarazó robot került rivaldafénybe az olimpián
 
Elkészült egy másik robot is, amely a Sibling (Testvér) nevet kapta – arra az esetre alkották meg, ha a másiknak valami baja lenne.
 
A robotok tervezése várhatóan más területeken is segítheti a szakembereket – ilyen például az űrkutatás, az egészségügy és a közlekedés.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.