2022. 01. 26. - 08:30

Mesterséges intelligencia - Indulhatna a téli olimpián ez a robot

Mesterséges intelligencia - Indulhatna a téli olimpián ez a robot

Egy hatlábú robot képes végigcsinálni azokat a feladatokat, amelyeket a pekingi téli olimpián végre kell hajtaniuk a sportolóknak.

Bebizonyította egy hatlábú robot a kínai, 2022-es Pekingi Téli Olimpia idejére, hogy sikeresen tud síelni.
 
A botot a Sanghaji Jiao Tong Egyetem szakértői hozták létre és programozták. Most megmutatta, megvan benne a potenciál, hogy induljon a közelgő téli olimpián: két lábon állva, a sílécet stabilan tartva lejutott a dombról - fordult és kerülgette az oszlopokat, mindezt anélkül, hogy egyetlen embernek is nekiütközött volna. 
 
A kutatási jelentés szerint a robot elvégzett olyan feladatokat, mint a versenyzés, a kanyarodás, az útvonaltervezés, az akadályok elkerülése és az ember-robot interakció az intelligens érzékelés és fékvezérlés révén. Olvasd el: Robotok nyerhetik meg 2050-re a labdarúgó-világbajnokságot?
 
Nagy rugalmasságról és mozgékonyságról tett tanúbizonyságot a tesztek során.
 
 
A bot „távoli ember-számítógép interakcióval vezérelhető, ami lehetővé teszi, hogy átsíeljen a tömegen és élvezetesebbé teszi a vele való sportolást a síelők számára” – írták a kutatók.
 
A robotot a kínai olimpiai játékok népszerűsítésére is tervezték, együttműködve a Kínai Tudományos és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kulcsfontosságú Kutatási és Fejlesztési Programjával. Olvasd el: Megverte az emberekből álló csapatot a curling-robot
 
A téli olimpiát követően -  olyan technológiákat ötvözve, mint az 5G és a vezeték nélküliség - , ez a robot használható lesz távirányítóval a gépi sportjátékokban – mondták az alkotók. 
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.