2023. 03. 10. - 08:30

Jósolhat is a mesterséges intelligencia?

Jósolhat is a mesterséges intelligencia?

Szokatlan alkalmazásairól ritkábban esik szó, de azért van jelentőségük. Gondoltuk volna, hogy jóslásra is képes lehet a mesterséges intelligencia?

Nem kérdés, a mesterséges intelligencia nagymértékben a digitális átalakulás felé tereli az embereket. Az időjárás-előrejelzésektől a gyógyszerkutatásokon át a vásárlói adatok megértéséig számos iparágat már ural. Olvasd el: Fellendíti a szerencsejáték-piacot az MI Angliában szerencse_mondas_01
 
Nem kis bravúrokra képes a modern világban - ugyanakkor furcsán hangzik, ha olyan mesterséges intelligencia rendszerről is hallunk, amely például főz, sört vagy parfümöket tesztel. 
 
Egyik szokatlan alkalmazása a jóslás is. Legyünk akár az asztrológia, a numerológia vagy más hasonló terület hívei – vagy nem is kell törődnünk ezekkel a területekkel - lenyűgöző felfedezni, miféle hatással lehet a mesterséges intelligencia ezekre. Olvasd el: Hogyan használja az illatszeripar a mesterséges intelligenciát?
 
Alexander Reben művész, aki a Massachusetts-t Technológiai Intézet (Massachusetts Institute of Technology - MIT) képzettt robotikusa, felépített egy rendszert, amely egysoros előrejelzéseket generál egy neurális hálózat betanításával.
 
A képzés pedig úgy történt, hogy a rendszer az internetről összeszedett több ezer szerencsesütiben és inspiráló kifejezésben talált üzenetet vette alapul.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.