2021. 11. 24. - 08:30

Marsi küldetések miatt nőtt meg az idegen invázió esélye?

Marsi küldetések miatt nőtt meg az idegen invázió esélye?

Megnőtt az idegen invázió esélye a marsi küldetések eredményeként - áll egy új jelentésben. A Mars feltérképezésével immár a mesterséges intelligencia is foglalkozik.

Nagyobb a valószínűsége, hogy idegenek érkeznek a világűrből? Egy szakértő a közelmúltban arra hívta fel a figyelmet, hogy az idegen invázió esélye megnőtt a Mars kapcsán véghezvitt küldetések következtében. Olvasd el: Mesterséges intelligencia fedezte fel az első krátereket a Marson
 
Új jelentésében az invazív fajok ökológiájának szakértője, Anthony Ricciardi professzor feltárta, hogy a „földön kívüli szervezetek” pusztító hatást gyakorolhatnak az ökoszisztémákra. mars_ur_1
 
Mint hangsúlyozta, a baktériumok, gombák és egyéb, láthatatlan élőlények az űrhajókhoz tapadhatnak és túlélhetik a visszautazást a Földre. Olvasd el: Élesebben lát a Marson a mesterséges intelligencia
 
„Az erőforrás-ágazatok és az emberi egészség szempontjából jelentős költségek miatt a biológiai inváziók globális biztonsági problémát jelentenek, amely szigorú, határokon átnyúló megoldásokat igényel” – emelte ki Ricciardi professzor. 
 
Az űrkutatás korszaka tehát új kockázatot hozhat magával – ez pedig az invázió.
 
„A veszélyt nem repülő csészealjakon érkező, kis zöld emberek jelentik, hanem a Föld mikrobiológiai szennyeződése a földönkívüli környezetből - és fordítva” – hangsúlyozta a professzor.
 
Hozzátette: izoláltak az ionizáló sugárzással, a kiszárítással és a fertőtlenítőszerekkel szemben rendkívül ellenálló baktériumtörzseket a NASA űrhajók összeszereléséhez használt, „tiszta helyiségeiben” is.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.