2021. 07. 15. - 09:25

Ufókat azonosítana Kína – társa a mesterséges intelligencia

Ufókat azonosítana Kína – társa a mesterséges intelligencia

Kínában a katonaságot időről-időre elárasztják ufókról szóló bejelentésekkel, melyek a lakosság és a katonák részéről egyaránt érkeznek. Az ország a mesterséges intelligencia tudását vetné be az ügyben.

Meglehetősen leterheli a katonaságot az utóbbi években Kínában a számtalan, ufóról szóló bejelentés. A jelzéseket nemcsak a lakosság adja le, hanem maguk a katonák is.
 
Chen Li, a légierő korai figyelmeztetésekkel foglalkozó akadémiájának munkatársa már 2019-ben jelezte a problémát pekingi tudósoknak.
 
A kínai katonaság ezért most mesterséges intelligencia (MI) alkalmazását veti be, hogy nyomon követhesse az azonosítatlan repülő tárgyakat. Azért döntöttek az MI használata mellett, mert az tud a „kereteken kívül” gondolkodni, vagyis összekapcsolhat különböző időkből és helyekről származó információkat úgy, ahogyan arra az emberi agy nem képes.
 
A kínai nagykövetség szerint a Kínai Népi Felszabadítási Hadsereg jelenleg nagy mennyiségű nyers adatot gyűjt a katonai radarállomásoktól, a légierő pilótáitól, a rendőrségtől és a megfigyelőközpontoktól. Mindezt a regionális katonaság feldolgozza, átadja egy nemzeti adatbázisnak, ahol azokat elemzik, viselkedés, megjelenés, anyagok, radioaktivitás és egyéb szempontok alapján. Olvasd el: Mesterséges intelligencia fedezte fel az első krátereket a Marson
 
Ufókat azonosítana a mesterséges intelligencia segítségével Kína
Ufókat azonosítana a mesterséges intelligencia segítségével Kína
 
A mesterséges intelligencia ezután összehasonlíthatja az adatokat – például, hogy az ufók vajon politikai vagy katonai események során megjelennek-e, s számításba veszi az időjárásra vonatkozó műholdas információkat vagy természeti jelenségeket, amelyek jobban meghatározhatják az azonosítatlan tárgyak lehetséges eredetét.
 
Eddig az egyetlen alkalom, amikor Kína hivatalosan megerősített egy UFO-észlelést, 1998-ban volt. Ekkor két katonai repülőnek fel kellett tartóztatnia egy észlelt, alacsonyan repülő tárgyat, amely „rövid lábú gombának” látszott. Amikor megközelítették, az objektum növelte a sebességét, míg el nem érte a 20 ezer métert, s ezt követően mintha ott sem lett volna, eltűnt, akár egy szellem.
 
Nemcsak Kína vizsgálja azonban az esetleges földönkívüli jelenségeket. Az Egyesült Államok szintén jelentést készít arról, hogy vizsgálatot indított a haditengerészeti pilóták által észlelt, különös tárgyak ügyében. Olvasd el: Drónokat edzenek meteorit-vadászatra
 
A Nasa vezető adminisztrátora, Bill Nelson elmondta: az űrügynökség elemzi az amerikai védelmi minisztérium által közzétett videókat, melyeken látható, hogy a pilóták egy gyorsan száguldozó objektumot próbálnak követni a víz felett. Nelson megjegyezte, beszélt a pilótákkal, s ők biztosak abban, hogy valóságot láttak. Természetesen megvizsgálták a gépeik által készített videót is. Valóban nem tudják, mi látható rajta – vallotta be az adminisztrátor.
 
A Nasa embereként a tudósokhoz fordult, hogy tudományos szempontból vizsgálják meg a dolgot, van-e valami ötletük a tárgy eredetére nézve.
 
„Nem tudjuk, hogy földön kívüli dologról van-e szó, és azt sem, hogy ellenség-e, vagy optikai jelenség. Nem valószínű, mivel a tulajdonságok alapján, amelyeket a haditengerészet pilótái leírtak, mozog" – mondta Bill Nelson.
 
A szakembere hozzátette: a lényeg az, tudni akarják, miről van itt szó pontosan és ezért igyekeznek mindent megtenni.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.