2023. 11. 03. - 08:25

Megérkezett a mesterséges intelligencia-támogatott Beatles-dal

Megérkezett a mesterséges intelligencia-támogatott Beatles-dal

Ahogyan azt korábban már beharangozták, évtizedek után új dallal rukkolt elő a Beatles – abban minden tag szerepel, pedig kettő közülük már halott.

November 2-án jelent meg a várva-várt új Beatles-dal, amelynek különlegessége, hogy mind a négy zenekari tag hallható benne, annak ellenére, hogy John Lennon és George Harrison már nem élnek.
 
Az 1960-as években népszerűvé vált, legendás együttes még élő tagjai, Paul McCartney és Ringo Starr 2023 júniusában jelentette be, hogy hamarosan előállnak egy új számmal, amelyen hallható John Lennon hangja és George Harrison is gitározik benne.
 
 
A Now and Then című dalt a mesterséges intelligencia bevonásával készítették – azt eredetileg John Lennon rögzítette még a ’70-es években. Olvasd el: Elkészült az utolsó Beatles-felvétel mesterséges intelligencia segítségével
 
Mesterséges intelligenciát Peter Jackson alkalmazott a Beatles korábbi dalainak feljavításához 2021-ben, így jött az ötlet, hogy a soha meg nem jelent számot megjelentessék.
 
Minden bizonnyal óriási sikert arat majd.
 
 
Fotó: Instagram/TheBeatles
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.