2022. 08. 01. - 08:30

Megoldás a levegőből - Taposóaknákat távolítanak el a drónok

Megoldás a levegőből - Taposóaknákat távolítanak el a drónok

A taposóaknák felderítésének más megközelítésére összpontosít egy holland cég, amely drónok segítségével, a levegőből hatástalanítja azokat.

A taposóaknák jelenlétének problémája máig óriási. Becslések szerint körülbelül 110 millió ilyet helyeztek el az évek során szerte a világon, körülbelül 65 országban.
 
Az aknák több évtizedes háborúk és konfliktusok után maradtak meg, s évente több mint 6 ezer áldozatuk van - a jelenlegi módszerekkel pedig közel 1000 évbe telne mindet hatástalanítani.
 
Az áldatlan állapotra keresett megoldást a Mine Kafon cég: úgy tervezett taposóakna-eltávolító drónokat, hogy a veszélyes aknákat az emberek károsítása nélkül távolítsák el. Olvasd el: Drónokkal és mesterséges intelligenciával kutatnak fel szovjet bombákat
 
Megoldás a levegőből - Taposóaknákat távolítanak el a drónok
Megoldás a levegőből - Taposóaknákat távolítanak el a drónok
 
A területek megtisztítására számos drónt építettek, miközben alacsonyan tartják a költségeket – anyagilag és munkaerő szempontjából is. Céljuk életeket menteni, jobb világot teremteni a régiókban élő emberek számára.
 
A Mine Kafon rendszer (MKD) a Massoud és Mahmud Hassani holland-afgán testvérek dolgozták ki, s hamar globális figyelmet keltett. Számos sikert aratott már nemzetközi versenyeken is egyedi megközelítése miatt. Olvasd el: Extrém szélben is jól teljesít az okosdrón
 
A holland cég ugyanis a levegőből kínál megoldást. Az MK Manta és az MK Destiny drónok alkalmazásával mér fel teljes szárazföldi szakaszokat, majd a taposóaknák helyzetének 3D-s térképen történő pontos meghatározásával észleli azokat. Olvasd el: Drónok mérik fel a károkat hurrikán után
 
A pilóta nélküli járműveket távolról üzemeltetik és könnyen megvalósítható felderítési eljárást kínálnak, amely legalább 10-szer gyorsabb és 40-szer olcsóbb, mint a jelenlegi módszerek.
 
A Mine Kafon küldetése, hogy 10 éven belül minden taposóaknát eltávolítson - a világ minden tájáról.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.