2022. 03. 30. - 08:30

Megszületett a láthatatlanná tevő pajzs

Megszületett a láthatatlanná tevő pajzs

Ez nem sci-fi: valódi, működő láthatatlansági pajzsot hozott létre londoni tervezők egy csoportja. A szerkezet valóban képes arra, hogy a mögötte megjelenő embert láthatatlanná tegye.

A fantasy és sci-fi filmekben egyáltalán nem meglepő, ha valaki láthatatlan lesz – ám gondoltuk volna, hogy ez a valóságban is megtörténhet?
 
A láthatatlansági pajzs londoni alkotói a fény használatával magyarázzák a működését: a pajzs a fénytörést használja fel, hogy láthatatlanná tegyen dolgokat. Olvasd el: A valóságban nincsenek - Mesterséges intelligencia alkotta a cipőket
 
Egy dizájner csoport létrehozta a láthatatlansági pajzsot
Egy dizájner csoport létrehozta a láthatatlansági pajzsot
 
„Mindegyik pajzs egy precíziós tervezésű lencsesort alkalmaz, hogy a tárgyról visszaverődő fény nagy részét elirányítsa a megfigyelőtől, oldalirányban a pajzs felületén, balra és jobbra. Mivel ebben az elrendezésben a lencsék függőlegesen vannak elhelyezve, az álló vagy guggoló ember által visszavert, függőlegesen elhelyezett fénycsík gyorsan diffúz lesz, ha vízszintesen szétterül, amikor áthalad a pajzs hátoldalán” – magyarázta az Invisibility Shield co. vezetője.
 
Ezzel szemben a háttérről visszaverődő fény sokkal világosabb és szélesebb - így amikor áthalad a pajzs hátoldalán, sokkal nagyobb része törik meg a pajzson keresztül és a megfigyelő felé is. Olvasd el: Fényfestés eredménye az ijesztő western figura
 
„A megfigyelő szemszögéből ez a háttérfény hatékony módon, vízszintesen elkenődik a pajzs elülső oldalán, azon a területen, ahol a téma általában látható lenne” – osztotta meg a pajzs működését a dizájner csapat.
 
 
 
Természetesen, ez a láthatatlansági pajzs nem véd meg senkit egy támadástól – tették hozzá.
 
Tartós, UV-, hőmérsékletálló és 100 százalékban újrahasznosítható anyagból készült.
 
Többéves tervezgetés után a csapatnak sikerült egy méretezhető és hatékony gyártási folyamatot kifejlesztenie, s megalkották a valaha készült legjobb láthatatlansági pajzsokat.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.