2023. 05. 08. - 08:25

Megtilthatják a szexet az űrben

Megtilthatják a szexet az űrben

Lehetséges, hogy nem engedélyezik az űrturisták számára a szeretkezést – a tudósok ugyanis attól félnek, hogy az űr előnytelen hatást gyakorolhat a Földtől távol fogant gyermekek egészségére.

Megtilthatják a szexet az űrturistáknak - nem világos ugyanis a tudósok számára, milyen következményei lehetnek az űrnek a Földtől távol fogant gyermekek egészségére nézve. Olvasd el: A szexet tanulmányozná az űrben a NASAszerelemszex_1
 
Tartanak tőle, mi történhet egy űrpályán fogant babával a mikrogravitáció és a fokozott sugárzás következtében. 
 
A NASA szerint még „egyetlen ember sem szexelt az űrben” - egy jelentés szerint azonban az ellenőrizetlen fogantatás lehetősége jelentős kockázatot jelent a feltörekvő űrturisztikai szektor számára. Olvasd el: Oxigénfejlesztő géppel élhet ember a Holdon?
 
„Gyerekcipőben járnak az ismereteink az űrkörnyezet emberi szaporodás korai szakaszában gyakorolt hatásairól, valamint az utódokra gyakorolt hosszú távú következményeiről” – mutatott rá az űrügynökség.
 
Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy az érintett párok beperelhetnék a világűrbe utakat szervező társaságokat, ha egészségügyi problémák jelentkeznének a gyermekeiknél.
 
David Cullen, a bedfordi Cranfield Egyetem professzora úgy véli, vannak „megválaszolatlan biológiai és jogi kérdések”, amelyekkel sürgősen foglalkozni kell.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo