2021. 12. 01. - 07:47

Mesterséges intelligencia fedezi fel a földönkívülieket?

Mesterséges intelligencia fedezi fel a földönkívülieket?

Előbb talál rá a földönkívüli életre a mesterséges intelligencia, mint az ember – vélekedik a NASA egyik szakértője.

A NASA szakértője meg van győződve róla, hogy a mesterséges intelligencia az emberek előtt felfedezi majd a földönkívülieket. Olvasd el: Mesterséges intelligencia fedezte fel az első kráterereket a Marsonalien_1
 
Dr. Steve Chien úgy véli, a gépek nagyobb valószínűséggel képesek az idegen élet azonosítására, mint az ember, különösen, hogy a technológia szerves részévé vált az űrügynökség küldetéseinek.  
 
Természetesen nem tagadta, sőt, kiemelte annak a munkának a fontosságát, amelyet az emberek végeztek el. Olvasd el: Marsi küldetések miatt nőtt meg az idegen invázió esélye?
 
A Daily Star lapnak nyilatkozva dr. Chien úgy fogalmazott: szinte biztosan igent mondana arra a kérdésre, vajon az emberek előtt jár-e a mesterséges intelligencia.
 
„Közös felfedezésnek tartanám viszont – tette hozzá. - Az előszűrés mesterséges intelligenciával történik. Ha éjszakánként 500 ezer képet kapunk, az ember képtelen végigböngészni az egészet. De a gépi tanulás éjszakánként ötvenre szűkíti a kört és az alkalmazottak ezután ezt az ötvenet tekintik meg.”
 
„Vagyis, ha látunk valamit, amiről kiderül, hogy földönkívüli élet jele lehet, akkor vajon a gépi tanulás tette a felfedezést, vagy az emberek? Én ezt csoportmunkának mondanám” – jelentette ki dr. Steve Chien.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.