2023. 07. 05. - 08:45

Mesterséges intelligencia tanít programozni a Harvardon

Mesterséges intelligencia tanít programozni a Harvardon

Mesterséges intelligencia is kerül a tanári karba hamarosan a Harvard Egyetemen. Nem meglepő módon programozást tanít majd.

Egyre fejlettebb és egyre több dolgot képes megoldani a mesterséges intelligencia. A friss hírek szerint a Harvard Egyetemen már a tanárok közé is bekerült: jövő évtől programozást oktat majd az MI, a számítógéptudományokba való bevezetés lesz a tantárgya. Olvasd el: Sikeres radiológiai vizsgát tett a ChatGPTrobot_tanar_01
 
A Harvard saját fejlesztésű szoftvert készített erre a célra, a mesterséges intelligencia-tanár tehát nem egy már ismert robot. 
 
A szoftveralapú eszközök minden nap, 24 órában a hallgatók rendelkezésére állnak, s olyan stílusban és tempóban támogatják a tanulást, ami a diákok számára a legjobb – írta meg a Futurism. Olvasd el: ChatGPT segíthet cirrózisos és májrákos betegeken
 
Az intézmény egyébként azért fejlesztett saját MI-t, mert nem tartották ésszerűnek olyanok alkalmazását – például a ChatGPT-ét -, amelyek elvégeznek feladatokat a tanulók helyett. Az egyetemen ugyanis nem ez a cél.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.