2023. 06. 30. - 08:30

Micsoda? – Minden dél-koreai fiatalabb lett 1-2 évvel

Micsoda? – Minden dél-koreai fiatalabb lett 1-2 évvel

Számolási rendszerük megváltoztatásának köszönhetően a dél-koreaiak egyszercsak egy vagy két évvel ifjabbá váltak.

Egyik napról a másikra 1-2 évvel fiatalabbak lettek a dél-koreaiak. A korcsökkenés a nemzetközileg elismert életkor-számláláson alapuló új törvények életbe lépésének eredménye. Olvasd el: Plusz 10 év az életünkhöz, ha egészséges életmódra váltunkdel_koreai_lany_000
 
Az országban június 28-ától felváltották az egyik hagyományos számlálási módszert, amely az egyedeket születésükkor egyévesnek tekintette.
 
Ez a módszer figyelembe vette az anyaméhben eltöltött időt is. Vagyis, valaki, aki szilveszterkor született, újév napján már 2 éves. 
 
A másik hagyományos módszer, az „életkor számlálása” születéskor nulla korúnak tekintette az embert, s minden január 1-jén hozzáadott a korához egy évet. Olvasd el: Már a 21. század végére 140 évig élhetünk
 
Az „életkor számlálása” módszert továbbra is használják majd Dél-Koreában számos jogi célra - például a 19 évtől engedélyezett alkoholfogyasztás korhatárának meghatározására -, az új törvény azonban azt eredményezheti, hogy a dél-koreaiak életkora a hivatalos dokumentumok alapján kevesebb lesz.
 
A kormányuk azt reméli, a törvénymódosítás jelentősen mérsékeli majd a jogvitákat, panaszokat, az életkorszámítás körüli társadalmi zűrzavart.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.