2009. 10. 20. - 21:36

Milyen zenét hallgat Norbi?

Milyen zenét hallgat Norbi?
Milyen zenét szeret Norbi? Milyen az ízlése? A most elkészült - s hamarosan megjelenő - DVD-én mit találhatunk? Norbi Karate Fit edzést kínál nekünk a könnyebb és egészségesebb fogyás érdekében.
Norbi és a Karate FitNorbi új DVD-vel jelentkezik, amelyhez a zenét nem a jól megszokott DJ, Hamvai PJ, hanem egy másik közönségkedvenc, Sterbinszky szolgáltatta. S hogy zene nélkül létezik-e aerobic?

- Meglepődve láttam az új DVD forgatásán, hogy a megszokott Hamvai PJ helyett Sterbinszky zenél. Mi az oka a váltásnak?

- Nincsen valójában váltás. Nagyon szeretem Hamvai zenéjét, de jelenleg Réka dolgozik Hamvaival, ami nem szakad meg a jövőben sem. Annak idején csináltam Sterbinszky Karcsival egy nagyon sikeres DVD-t, amely a Kiképzés címet kapta, s elérte a platina státuszt. Azt gondoltam, hogy a karate-fit stílusa nem az a táncos, dancfloor stílus, amit Hamvai képvisel, hanem egy picit el kell mennünk a trance és a house irányába. S ebben azt gondolom, hogy méltó, öreg hazai képviselő Karesz. Tehát felelevenítettem a közös szakmai múltat és erre az egy filmre felkértem, hogy írjon egy jó zenét. Nagyon sokat dolgozott vele és nagyon profin összerakta abban az ütemben, abban a tempóban és abban a stílusban, ami nekem kell. Úgyhogy ez nem egy szakítás, hanem csak egy kis kitérő.

- Hogy történt a zenekészítés? Bemutatót tartottál Karcsinak és megkérted, hogy arra készítsen egy zenét, vagy csak elmondtad, mire lenne szükséged?

- Karcsi is szentendrei, mint én, ott lakunk egymástól nem messze és nagyon büszkén mondom, hogy az ottani kis kávézóm törzsvendége. Mindig ott szoktunkNorbi és a nyereményautó találkozni, amikor szatyorban viszi haza a kaját. Eljött hozzám, hogy nincs-e valami ötletem arra, hogy együtt dolgozzunk. Gondolkodtam és eszembe jutott ez a karate jellegű téma és kiírt nekem rengeteg CD-t a saját szerzeményeiből, hogy hallgatgassam a számokat. Amit szerettem volna feldolgozni abból összeállítottam 3-4 hét alatt egy track-listát, majd elhívtam egy próbára hozzánk, amikor a tornászaimmal próbáltam.

Lényegesnek tartottam, hogy nézze meg a gyakorlatokat. Nagyon tetszett neki, sőt még be is állt, végigcsinálta a nagy részét. Látta mi az ütem, mire kell figyelni. Egy profi aerobik-zenét vágott, Norbi és a Ford Mustáng130-as ütemmel, ami nem ugrálós, hanem nagyon ideális tempó. Ez megegyezik a hagyományos diszkó tempóval. Nincsenek benne ütemhibák, minden 4x8-as szimmetriára jön ki, minden zenének van eleje és vége. Úgy gondolom, hogy profi munkát sikerült összehozni vele.

- Az új módszernél mennyire van jelentősége a zenével. Mennyire másabb zenére tornázni, mintha csendben végeznétek?

- A zene a lelke az aerobiknak, pontosan úgy jött létre a sportág, hogy a zene megadja a segítséget ahhoz, hogy tudjunk tornázni. Meghatározza nem csak az edzőnek a hangulatát, motivációját, meghatározza a tornázó hangulatát is. Ha valaki többször tornázik egy DVD-re és azon pocsék a zene, az merénylet. Néztem külföldi Norbi a Karate Fit forgatásánkomolyabb kiadványokat és megmondom őszintén, utálok ugyan hencegni, de a saját kiadványaimmal, vagy akár más magyar edzők kiadványaival is verjük a külföldi színvonalat.

Sokkal jobb zenére, sokkal hangulatosabb filmeket csináltunk. Én mindig szuperprodukciókban gondolkozom, mert nem szeretek gagyit kiadni a kezemből, úgyhogy nagyon látványos filmet készítettünk. Öt kamera, daru, gyönyörű, őrült hajógyári háttér, tehát igazi San Fransisco-i dokk hangulatú dolog.

Azt szerettem volna, hogy az egész film egy videóklip legyen. A cél továbbá az, hogy amit nyomunk zenében, mozgássorban, és amit adunk háttérben, az az egész egy csomag legyen. Talán ez ad az embernek kedvet, ami nagyon fontos, mert így tudunk kedvet csinálni az életmódváltáshoz, ahhoz, hogy minden nap tornázzon. A kedv nagyon fontos! Legyen kedve ahhoz, amit csinál, ezért fontos a zene és az egész háttér.

- Elárulod, hogy hány perces lesz a videóklip?

- Ez a karate-fit edzés 35 perc zsírégetésből áll, nagyon szálkásító, ami rajtam is látszik és 25 perces talajgyakorlatból áll. Meg lehet csinálni egyben és külön is, egyik nap ezt, másik nap azt. Attól függ, kinek mennyi ideje van, de azt hiszem, aki azt mondja, hogy nincs naponta önmagára 25-30 perce, az magának is hazudik.

- Milyen zenét szoktál még hallgatni ezen a stíluson kívül?

- Meglepődtök, ha elmondom. Nagyon sokszor hallgatok otthon és a kocsiban klasszikusokat. Nagyon szeretem Beethoven V. Szimfóniáját, imádom Vivaldi Négy Évszakát. Ha futok otthon és edzek a fitneszteremben Guns n' Roses, Aerosmith, ami elévülhetetlen. Ha tornázom Sterbinszky és Hamvai. Attól függ táncos hangulatom van, akkor Hamvai, ha erős, komoly tornát szeretnék csinálni, akkor Sterbinszky.

 

 GG

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.