2021. 10. 29. - 08:30

Napelemes motorbiciklivel járja Amerikát egy férfi

Napelemes motorbiciklivel járja Amerikát egy férfi

Meglehetősen furcsa látványt nyújt a szerkezet, de hatékkony: Sushil Reddy napelemes e-motorkerékpáron járja be az Egyesült Államokat.

Jelenleg egy férfi tartja a rekordot „nappedálozásban”: Sushil Reddy napelemes e-biciklivel közlekedik szerte Amerikában. 2016-ban indította el ismeretterjesztő projektjét, az ötlet alapja a tiszta energia és a fenntartható mobilitás - olyan utazások, amelyek nulla kipufogógáz-kibocsátású járművekkel kivitelezhetők.
 
Sushil tartja a leghosszabb, motoros kerékpáros utazás rekordját, s jelenleg Amerika egyik partjától a másikig biciklizik partnerével, Luis Fourzannal.ebicaj_1
 
Augusztus 15-én indultak útnak Észak-Karolinából, s várhatóan 2021 végére fejezik be az utat Texasban.
 
Személyre szabott, terepjáró tehermotorkerékpárral közlekednek, az akkumulátoros energiaellátást nagyrészt a hátul elhelyezett, két látványos napelem biztosítja.
 
Napsütéses napokon 35-40 mérföldet (56-64 km) haladnak, általában pedig nagyjából 70 mérföldet (112 km) tesznek meg naponta. Olvasd el: Vezető nélküli biciklivel rukkoltak elő a kínaiak
 
A napelemes motorkerékpár előnyei kevésbé kiemelkedők, amikor felhős az ég, esőben pedig súlytöbblet is keletkezik.
 
Sushil Reddy partnere, Luis viszont hagyományos elektromos kerékpárt használ, így össze tudják hasonlítani, mekkora különbséggel járnak a napelemek.
 
„Sürgősen tennünk kell az éghajlatváltozás ellen, azzal, hogy átállunk a fenntartható életmódra. Ez a projekt is arra törekszik, hogy az embereket ösztönözze, változtassák egyéni életmódjukat egy fenntarthatóbb felé” – mondta Sushil Reddy.
 
Fotó: Twitter/The SunPedal Ride
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.