2023. 12. 01. - 08:30

Ringo Starr: Nem helyettesítette John Lennont mesterséges intelligencia!

Ringo Starr: Nem helyettesítette John Lennont mesterséges intelligencia!

Csúnya pletykákat cáfol a Beatles egykori tagja, Ringo Starr, melyek szerint a legendás zenekar új dalában John Lennont mesterséges intelligencia helyettesítette.

Nem túl hízelgő pletyka terjed a Beatles új szerzeményével, a Now And Then-el kapcsolatban, melyet az egykori legendás együttes a közelmúltban jelentetett meg. ringo_starr_beatles_01
 
A rossznyelvek szerint John Lennont mesterséges intelligencia váltotta fel a dalban, nem pedig az ő hangját használták hozzá, az MI segítségével.
 
Ringo Starr felháborodottan cáfolta a pleytkákat – leszögezte, hogy ő és Paul McCartney soha nem adnának ki dalt egy mesterséges intelligencia helyettesítette John Lennonnal.
 
Az utolsó közös dalukhoz egy demóból használták Lennon hangját, amelyet a néhai frontember vett fel.
 
Úttörő audiotechnológiát alkalmaztak rá, hogy az énekhangját gyönyörűen helyreállítsák és „újraegyesítsék” a csapatot – melynek tagja volt a néhai George Harrison és a most 81 éves Sir Paul McCartney is.
 
Ringo Starr úgy fogalmazott: ez egy gyönyörű dal és egy szép módja annak, hogy „bezárják az ajtót”.
 
John Lennon hangja szerepel a dalban, míg a szintén eltávozott George Harrison a ritmusgitáron hallható. Olvasd el: Megérkezett a mesterséges intelligencia-támogatott Beatles-dal
 
 
Mint Starr megjegyezte: egyikükben sem merült fel, hogy az új technológiákkal elkészítsék a dalt, amelyet egykor John Lennon elkezdett, de az sosem lett befejezve.
 
Hozzátette, tudják jól: ha John-t megkérdezték volna, szeretné-e, hogy befejezzék a dalát, igen lett volna a válasza.
 
 
Fotó: Instagram.com/ringostarrmusic
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.