2011. 05. 16. - 10:01

Rubint Réka lángost süt nekünk!

Rubint Réka lángost süt nekünk!
A képek szinte átható, finom lángosillatot  árasztani már a látványukkal is. Mindenkinek összefut a nyál a szájában!

Rubint Réka

Rubint Réka a rendkívül sok elfoglaltsága mellett ugyanolyan háziasszony, mint a legtöbb nő. Saját maga főz, s ellátja a háztartási teendőket. Pedig nagyon nehéz feladat lehet összeegyeztetni a sok-sok fellépést és az Alakreform tornát (amely minden kedden és csütörtökön van) a gyermekneveléssel és a háztartással is.

Réka próbál minden életterületen maximálisan megfelelni, s ezt az is bizonyítja, hogy "hozott" nekünk egy igen egyszerű, költségkímélő és finom receptet. Sőt! Végigkísérhetjük a munkafolyamatot, ahogy Réka elkészíti a finom update lángost. Ezzel felidézi gyermekkorunk édes hangulatát, illatait!

Rubint Réka  update lángost készít!

Réka ragyogó mosollyal számolt be a tegnapelőtti estéről: "Update lángost sütöttem! Fenséges finom volt, nagyon jóízűen falatozott Lara és Norbika is! Fél kg update lisztből 4 ember ",,degeszre" eheti magát, vagyis 1000,- Ft-ból bőségesen megvacsorázik egy teljes család, bűntudat nélkül!! :-)"




 

 

Íme a recept:

fél kg update liszt

(Master Mix felesben keverve)

1 egész tojás

1 kis pohár tejföl

1 csapott evőkanál só

2,5-3 dl te

1 csipetnyi update cukor

15 g élesztő


0.5dl langyos tejbe beletesszük a csipetnyi update cukrot, illetve az összemorzsolt élesztőt. Megvárjuk míg "felfut". A lisztet összekeverjük a sóval, közepében "fészket" csinálunk, amelybe beleöntjük a tejben felfutott élesztőt. Ezt követően hozzáadjuk az 1 pohár tejfölt, és a tojást és a maradék tejet.

Jól összedolgozzuk, kézzel dagasztjuk, majd a tésztával teli tálat meleg vízbe tesszük, hogy gyorsítsuk a "kelés" folyamatát. Miután a tészta megkelt, sodrófával kinyújtjuk, és nagyobb méretű szaggatóval kiszaggatjuk. (mivel nekem nem volt szaggatóm, ezt müzlis tálkával oldottam meg...:-)

A kiszaggatott formák szélét meghúzogatjuk, hogy a lángosunk széle vastagabb, közepe vékonyabb legyen, majd forró, bő olajban kisütjük.

Fokhagymával, tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk, és bűntudat nélkül lakmározhatjuk!

Jó étvágyat mindenkinek!

l1_255_20100527101308_57.jpg

Norbika kiváncsan figyeli, hogyan készül a lángos?

l5_525_20100527101308_229.jpg

Már sül az update lángos!

l6_638_20100527101308_597.jpg

Itt a finom, forró lángos!!!

l8_926_20100527101308_942.jpg

Larának nagyon ízlik anyuci lángosa!

l10_999_20100527101308_116.jpg

Norbika jóétvággyal falatozik!

 

 

 

-dr.Safárik Gabriella-


Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.