Bulvár

Új hollywoodi csillagunk - James Cameron!

Új hollywoodi csillagunk - James Cameron!
Pénteken megkapta a csillagot James Cameron kanadai filmrendező a hollywoodi hírességek sétányán. Az övé lett a 2396. csillag a film-, televízió- és zeneipar nagyságainak emléket állító Los Angeles-i sétányon.
Pénteken megkapta a csillagot James Cameron kanadai filmrendező a hollywoodi hírességek sétányán. Pénteken megkapta a csillagot James Cameron kanadai filmrendező a hollywoodi hírességek sétányán. Az övé lett a 2396. csillag a film-, televízió- és zeneipar nagyságainak emléket állító Los Angeles-i sétányon. Az Avatar című filmjének bemutatójával esett egybe a nagy esemény, a Titanic óta ez a legújabb alkotása.

„ - Nagyszerű érzés" csillagot kapni..." - mondta meghatottan James Cameron, akit Arnold Swarzenegger kaliforniai kormányzó és Sigourney Weaver színésznő mutatott be a nagyjából kétszáz jelenlévőnek. James Cameron csillagát a híres Egyiptomi Színház előtt helyezték el Sylvester Stallone csillaga mellé, aki Cameronnal együtt írta a Rambo 2 forgatókönyvét. „Újra együtt vagyunk, úgy tűnik, az örökkévalóságig..." - jegyezte meg Cameron.

A nagy költségvetésű, gigantikus erejű és felvonultatási filmekről ismert filmrendezőJames Cameron a 12 éve bemutatott Titanic óta most jelent újabb hatalmas alkotással, ami a maga nemében világszenzáció és teljesen egyedülálló. Az Avatar című alkotás a becslések szerint több mint 300 millió dolláros költségvetéssel készült, és a világ legdrágább filmjeként emlegetik.

A Popular Mechanics alapján: volt értelme Cameron NASA-tanácsadói múltjának, a bemutatott technológiák jó része hamarosan megvalósulhat. Hol tart a világ az óriási katonai robotruhák, az agy-számítógép kapcsolatok és az antianyag-alapú hajtóművek gyártásában? Csatában, munkában, nagyobb távok gyors leküzdésében egyaránt jól jöhet a filmben szereplő robotruha, az Amplified Mobility Platform, rövidebb nevén AMP. Az Aliensben vagy a Mátrix-széria harmadik részében láthattunk hasonló, emberek által felöltött robotruhát, ami ugyanúgy mozgatja gigantikus, de legalábbis méretes végtagjait, ahogyan a benne rejlő ember imitálja a mozgást.


James CameronRövid életrajz James Francis Cameron-ról:

Kanadában, Ontario, Kapuskasing-ben született 1954. augusztus 16-án, vagyis a horoszkóp szerint igazi, vérbeli Oroszlán jegy! Oscar-díjas amerikai rendező, forgatókönyvíró, vágó és producer. Az 1980-as évektől forgat egész estés játékfilmeket. Az Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült Terminátor (1984) című futurisztikus akciófilmje tette világhírűvé. Alkotásai világszerte igen sikeresek voltak. Pályafutása csúcspontját a Titanic (1997) című látványos és romantikus produkcióval érte el, amely 11 Oscar-díjban részesült.

Rövid összefoglaló az Avatar történetéről:
Egy deréktól lefelé megbénult háborús veterán a távoli Pandorára utazik. A bolygó lakói, a Na'vik az emberhez hasonló faj - de nyelvük és kultúrájuk felfoghatatlanul különbözik a miénktől. Ebben a gyönyörű és halálos veszélyeket rejtő világban a földieknek nagyon nagy árat kell fizetniük a túlélésért. De nagyon nagy lehetőséghez is jutnak: a régi agyuk megőrzésével új testet ölthetnek, és az új testben, egy idegen lény szemével figyelhetik magukat és a körülöttük lévő felfoghatatlan, vad világot. A veterán azonban más céllal érkezett. Az új test új, titkos feladatot is jelent számára, amit mindenáron végre kell hajtania.

Lássuk tehát az újabb csodát, ami olyan akár az örök élet, szinte újra hinni tudunk abban, hogy mi is halhatatlanná válhatunk egyszer, nem fog rajtunk sem betegség, sem a vég, minden lehetséges, csak akarni kell! Lépjünk be az álmok birodalmába, s hozzuk le őket a Föld-re! Csak még egy kis idő, s mi is ott lehetünk - ebben most hinni kell!

 

- GG -

 

 

Ezért ne hagyj ki egy étkezést se!

Ezért ne hagyj ki egy étkezést se!

A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy az étkezésnél milyen fontos a rendszeresség. Nem hiába, hiszen számos káros hatása lehet.
Brad Pitt odáig van Jennifer Anistonért?

Brad Pitt odáig van Jennifer Anistonért?

Friss információk szerint a színész már nagyon bánja, hogy elhagyta egykor kedvesét, a Jóbarátok sztárját.   
Sminklemosás, méregtelenítés természetes módon

Sminklemosás, méregtelenítés természetes...

Az arcunkra kent festéket, alapozót minden este el kell távolítanunk. Ezt többnyire valamilyen arctejjel vagy tonikkal tesszük meg. Ha azonban a természetes meg...
A gyógyulás útjára lépett Shannen Doherty?

A gyógyulás útjára lépett Shannen Dohert...

Két esztendeje küzd rákos megbetegedésével a csinos színésznő, s úgy tűnik, mostanra rendeződik az egészsége. Shannen Doherty folyamatosan tájékoztatja rajongói...
Növeli a mellrák kockázatát a hajfesték?

Növeli a mellrák kockázatát a hajfesték?

A hajápolási termékek használatának biztonsága évek óta vitatott. Egy új tanulmány most arra világít rá, hogy a fekete bőrű nőknél, akik sötét hajfestéket haszn...
George Clooney visszavonul?

George Clooney visszavonul?

Az 56 éves sztárról azt beszélik, hogy felhagy a színészkedéssel és csak a családjának szenteli az életét.   
Jay-Z új albuma már a küszöbön áll!

Jay-Z új albuma már a küszöbön áll!

Az újdonsült, háromszoros apuka nemcsak új babáknak örülhet – Jay-Z június végén tervezi piacra dobni friss albumát, melyről az új sláger már hallható is.
Gyűrűt kapott Kiss Ramóna

Gyűrűt kapott Kiss Ramóna

A szépséges színésznő a közösségi oldalán árulta el rajongóinak, hogy eljegyezték őt.
Mi a különbség a mellimplantátumok között? - 1.rész

Mi a különbség a mellimplantátumok közöt...

Évtizedek óta az öt legnépszerűbb esztétikai beavatkozásnak számít a mellplasztika. Ami azonban változott az évek során, a technika és a felhasznált anyagok. Mi...
Hallgasd meg a nyár legnagyobb slágerét

Hallgasd meg a nyár legnagyobb slágerét

Előreláthatólag az idei nyár egyik legnépszerűbb dala lesz Katy Perry, Calvin Harris, Pharell és Big Sean közös alkotása.
< >