2010. 01. 08. - 14:00

Új néven a Cotton Club Singers - Jön a Singer Street! Holnap búcsúkoncert!

Új néven a Cotton Club Singers - Jön a Singer Street! Holnap búcsúkoncert!
A 15 éve megalakult Cotton Club Singers új néven folytatja tevékenységét, ezentúl Singer Street néven fognak fellépni. Az utolsó koncertet január 9-én este 20 órai kezdettel tartják a Papp László Budapest Sportarénában, amelyen szinte az összes eddigi tag jelen lesz.
A Cotton Club Singers új néven folytatja tevékenységét, ezentúl Singer Street néven fognak fellépni.A 15 éve megalakult Cotton Club Singers új néven folytatja tevékenységét, ezentúl Singer Street néven fognak fellépni. Az utolsó koncertet január 9-én este 20 órai kezdettel tartják a Papp László Budapest Sportarénában, amelyen az eddigi összes tag jelen lesz szinte. A Záróakkord fantázia nevű koncerten hallható lesz az eddigi összes repertoár.

Megkérdeztem Fehér Gábort, hogy vajon mit lehet előre tudni, milyen program várja a Cotton Club Singers búcsúkoncertjén, január 9-én este a közönséget?

Alapvetően ez egy búcsúkoncert, amit a neve is mutat - „Záróakkord" -, ezzelA Cotton Club Singers új néven folytatja tevékenységét, ezentúl Singer Street néven fognak fellépni. szeretné az együttes feltenni a karrierjére a koronát. Sok tagcserét értek meg, a 15 éves munkásságukat szeretnék felvonultatni holnap este. Két ember nem lesz csak ott (az egyik Zséda), a többi zenekari tag mind jelen lesz a koncerten. Egy szinte teljes körű áttekintést szeretnének nyújtani át az eddigi zenékből, az ABBA-feldolgozásokból, (ABBA Jazz) Hofimániából, Sinatra-CD-ből, valamint a Sing műsorokból. László Boldizsár - aki operaénekesi pályára váltott - el fog énekelni egy áriát. A MÁV Szimfónikus Zenekar és egy Bing Band fogja őket kísérni, Malek Miklós vezényel. Jó két órás összeállítást terveznek a búcsúkoncertre, ahol minden jelentősebb állomást érintenek a zenekar életőből. A csapat összesen 10 nagylemezt illetve CD-t és két DVD-t készített. A közönség több, mint 3000 élő koncerten hallhatta őket. Jelenlegi repertoárjukon 15 órányi műsor szerepel.

Miért lesz más teljesen az együttes neve? Mi történt? Mit kell tudnunk az előzményekről?

A Cotton Club Singers új néven folytatja tevékenységét, ezentúl Singer Street néven fognak fellépni.Átalakul a név is, mivel az alapító tagok távoztak, így már megérett a helyzet a változásra ilyen tekintetben. Az új név az új tagokkal lesz tartalommal megtöltve. Közös megegyezésen alapul ez, harmonikusan alakult ki fél éve. Nem lesz többé Cotton Club Singers, a csapat utolsó négy tagjából (Bartus Patrícia, Mezőfi Gabriella, Czutor Ignác és Fehér Gábor) megalakult a Singer Street. (A név London egy ismert utcája!) A négy énekes és László Boldizsár közösen döntöttek, hogy megszűnik a népszerű együttes, de az utolsó felállás tagjai részben a Cotton Club Singers hagyományainak továbbvitelével, új néven, megújult imázzsal és repertoárral közösen folytatják a munkát. László Boldizsár még januárban távozott a csapatból, hogy operaénekesként folytassa pályafutását.

A négy énekes és László Boldizsár közös döntésüket elsősorban azért hozták meg, mert a korábbi zenekarvezető neve annyira összekapcsolódott a Cotton Club Singers névvel, hogy azt sokan azonosították is vele, így az együttes A Cotton Club Singers új néven folytatja tevékenységét, ezentúl Singer Street néven fognak fellépni. Fehér Gábor a zenekarból!megszűnésének híre újra és újra felröppent. Az elmúlt három évben számos tagcserét élt meg az együttes, így a zenekarvezetőt megelőzően távozott és szólókarriert kezdett Zsédenyi Adrienn, Kozma Orsi és Szűcs Gabriella is. A jelentős tagcserék és különösen a korábbi zenekarvezető távozása miatt indokolttá vált, hogy az őket követő új generációs csapat önálló, új arculattal, új névvel rendelkező együttest hozhasson létre.

Bartus Patrícia, Mezőfi Gabriella, Czutor Ignác és Fehér Gábor - valamint a 3 tagú zenekar -  a névváltoztatással egyben azt is jelezni kívánják, kialakult egy új és nagyszerű csapat, akik hosszú távon együtt akarnak dolgozni. Műsorukból továbbra sem hiányoznak majd a közönség által jól ismert és szeretett Sinatra vagy Abba dalok, de a repertoár szélesítése is céljuk. Ennek jegyében készült el egész estés STINGers című műsoruk, amelyből részleteket már korábban is hallhatott a közönség. A választás és a hangszerelésbeli különbségek már jelzik, hogy a csapat mind zenei, mind színpadi tekintetben el kíván térni a Cotton Club Singerstől megszokott eddigi stílustól. A Singer Street ezt a hagyományt folytatja, talán újabb 15 évig.

S egy személyes kérdés a végén, vajon Zsédával milyen a kapcsolat, hogyan alakult az évek során?

Zsédával a kapcsolatom kiváló, nagyon kedveljük egymást, igaz, ritkán találkozunk, de akkor alaposan kibeszélgetjük magunkat. Ebben még annyi jó is van, hogy teli vagyunk hírekkel és mondanivalóval, nagyon várjuk mindketten az ilyen alkalmakat. Minden rendben van, jól érezzük egymással magunkat.

Köszönöm az interjút Fehér Gábornak!

A búcsúkoncertre jegyek kaphatóak, valamint a fotók forrása: cottonclubsingers.hu

 

- GG -

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.