2018. 01. 15. - 10:10

4 jel, hogy a stressz már a hajadat is érinti!

4 jel, hogy a stressz már a hajadat is érinti!

Mindenbe beférkőzik, vigyázni kell vele – a stressz nemcsak mentálisan befolyásolhat bennünket, hanem kinézetünkre is komoly hatást gyakorol. Például a tincseinkre.

Nem újdonság, hogy a stressz több szempontból súlyosan hathat ránk, beleértve egészségünket és megjelenésünket. Ám ha közelebbről megnézzük, meglepődünk, mennyire sok dolgot érint.

Különféle fizikai tünetekért lehet felelős a stressz, melyekre nem is számítunk - így a hajunk is bánhatja egy idő után.

Íme azok a jelek, amelyek arról árulkodnak, hogy a stressz a hajunkat is kezdi kikezdeni.

A stressz a hajra is komoly hatással lehet - hajvesztést is okozhat

A stressz a hajra is komoly hatással lehet - hajvesztést is okozhat

1.A haj elvékonyodása: ha nem táplálkozunk megfelelően, szervezetünk „túlélő üzemmódba” kapcsol, s ennek következtében az energiát onnan veszi el, ahonnan lehet – például a hajnövekedéstől. Ez hosszútávon a tincsek elvékonyodását eredményezheti.

2.A ragyogás és csillogás eltűnése: ha sok stressz ér bennünket, észre fogjuk venni, hogy hajtincseink nélkülözik a csillogást. Ennek oka az, hogy a lelki megpróbáltatások elvonják a tápanyagokat, melyek az egészséges hajhoz kellenek – szárazzá és bodorodóvá téve a tincseket.

3.A haj őszülése: noha közvetlen összefüggés nincs a stressz és az őszülő haj között, a kutatók szerint azok, akiknek genetikailag hajlamuk van az őszülésre, a stressz növelheti ennek kockázatát és idő előtt elkezdhetnek jelentkezni az ősz hajszálak.

4.Hajvesztés: a stressz kortizolt szabadít fel, amely a hajhagymák körül hulladékanyagot termel, s károsítja a tincseket. Ez később száradáshoz vezet, valamint a haj elvékonyodásához és hullásához.

A megoldás? A stresszt mindenképpen kezelni kell.

Manapság erre többféle technika rendelkezésünkre áll, így például a légzőgyakorlatok vagy a jóga. Nézzünk utána, miként tarthatjuk kordában a stresszt, mielőtt komolyabb fizikai tüneteket okoz.

Kapcsolódó cikk:

Hogyan készítsünk hajerősítő maszkot?

Hajfésülést segítő spray természetesen

Korpa: hogyan kezeljük természetesen?

B.A.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.