2019. 05. 08. - 11:00

5 jele, hogy nem működik jól az immunrendszerünk

5 jele, hogy nem működik jól az immunrendszerünk

A kutatók immár egyre pontosabb képet kapnak arról, hogyan működik az ember immunrendszere. Éppen ezért arra is választ tudnak adni, milyen jelei vannak annak, ha probléma üti fel a fejét.

Egyre pontosabb információkkal rendelkeznek a kutatók arról, hogyan működik az immunrendszer.
 
Egy új tanulmány, melyet a Journal of Nature Communications szaklap közölt, rámutatott: kutatásuk az immunrendszer feltérképezésében olyan nanogépekre támaszkodik, amelyek eddig ismeretlen helyeket is képesek megcélozni a szervezetben – például elpusztítani a baktériumokat a vérben.
 
A folyamat során egy szűk keresztmetszet segít megóvni a saját sejtjeinket.
 
Vannak jelei annak, ha rosszul működik az immunrendszer
Vannak jelei annak, ha rosszul működik az immunrendszer
 
Immunrendszerünk egy komplex sejt-, szövet- és szerv hálózat, amelyek együtt dolgoznak azért, hogy kivédjék a kórokozók támadásait. Segítenek a testnek felismerni az idegen betolakodókat és elpusztítani azokat.
 
Amennyiben az immunrendszer túl gyenge vagy túlságosan aktív, nem tudja megfelelően ellátni a feladatát, s a szervezet képtelenné válik megvédeni magát különféle betegségekkel, de egészségügyi állapotokkal szemben is. Ilyen az asztma, az arthritis és az olyan autoimmun betegségek, mint a rheumatoid arthritis, a gyulladásos bélbetegség vagy a szklerózis multiplex.
 
Vannak azonban jelei annak, ha az immunrendszer nem működik megfelelően. Ha ezeket észleljük magunkon, fontos orvoshoz fordulni.
 
1.Szemszárazság: az autoimmun betegségek, mint például a lupus vagy rhetumatoid arthritis szemszárazságot válthatnak ki.
 
2.Kimerültség: ha extrém mértékben fáradtak vagyunk – és nem tudjuk igazán az okát -, az azt jelenti, hogy a szervezetünk védelmi rendszerével valami nincs rendben.
 
3.Enyhe láz: amennyiben a normálisnál magasabb a testhőmérsékletünk, az arra utal, hogy immunrendszerünk elkezdett túlműködni.
 
4.Kiütések: a bőr testünk első védelmi rendszere a kórokozókkal szemben. Ahogyan kinéz és amit érzünk rajta, az árulkodó lehet az immunrendszer munkájával kapcsolatban.
 
5.Hideg kezek: immunrendszer-probléma miatt a vérerek begyulladhatnak, ezért nehezebb melegen tartani az ujjakat, füleket, orrot.
 
A fenti tünetek esetén forduljunk orvoshoz, hogy mielőbb kiderüljön a probléma és időben kezeltetni tudjuk.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.