2019. 12. 09. - 10:40

5 tipp – Gyümölcsök, melyek leküzdik az édesség utáni vágyat

5 tipp – Gyümölcsök, melyek leküzdik az édesség utáni vágyat

A cukor, az édes ételek utáni sóvárgás jellemzően akkor tör ránk, amikor a legkevésbé számítunk rá. Bár egy gyümölcs nyilván nem egyezik egy süteménnyel, előbbiek közül néhány igen hatékony az édesség utáni vágy leküzdésében.

Az édesség utáni vágy gyakran a legváratlanabb időpontokban tör ránk. Különösen azokra jellemző, akik éppen valamilyen diétát követnek, s inkább a nőket érinti.
 
Ilyenkor általában egészségtelen cukros finomságok után nyúlunk, mint például csokoládé vagy desszert. Gyakori, hogy a sóvárgás túl erős a leküzdéshez.
 
Noha azzal mindenki tisztában van, hogy a gyümölcsfogyasztás nem egyelő egy süteménnyel, léteznek gyümölcsök, melyek könnyen leküzdik az édesség utáni vágyat. Melyek ezek?
 
1.Avokádó: tökéletes rágcsálnivaló, egészséges zsírjai támogatják a szív egészségét és a koleszterin-szintet. Egy átlagos méretű avokádóban elhanyagolható mennyiségű cukor található, gyümölcsönként alig több mint 1 gramm.
 
A kivi és az alma is kitűnő édesség utáni vágy-űző
A kivi és az alma is kitűnő édesség utáni vágy-űző
 
2.Görögdinnye: egy csészényi, kockákra vágott görögdinnyével nyugodtan kényeztethetjük magunkat, mivel csupán 10 gramm cukrot találunk benne, ellenben sok vassal lát el bennünket és jó vízhajtó a vízvisszatartás csökkentése érdekében.
 
3.Narancs: a szakértők azt ajánlják, együnk inkább egy teljes gyümölcsöt ahelyett, hogy frissen facsart narancslét kortyolgatunk – mivel egy pohárban 2-3 narancs levét is megisszuk. Egy narancsban közel 12 gramm cukor és elegendő C-vitamin található napi szükségletünk fedezéséhez.
 
4.Alma: egy közepes alma, mely kb. 19 gramm cukrot tartalmaz, nagy mennyiségű rosttal is ellát bennünket, ezért ebből a gyümölcsből is érdemesebb egészet fogyasztani, mint lé formában inni.
 
5.Kivi: ezek a kisméretű gyümölcsök C-vitaminban gazdagok, savanyú és egyben édes ízük igen kellemes. Ráadásul egész évben elérhetők. Egy kivivel nagyjából 6 gramm cukrot fogyasztunk el.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.