2010. 11. 03. - 06:00
A fokhagyma jótékony hatásai, felhasználása

A fokhagyma ismert, és kedvelt fűszer-, és gyógynövény.
A fokhagyma közkedvelt fűszernövény minden konyhában, azonban mint gyógynövény is felhasználható. A fokhagymának a gumója fogyasztható, felvágva aromája jellegzetes. A fokhagyma Ázsia egyes területein őshonos, azonban az egész világon elterjedt, az ókorban egyes népek még varázserőt is tulajdonítottak neki, hazánkban a 15. század környékén kezdték el termeszteni.
A fokhagyma gumóit szellős, száraz helyen tárolva sokáig felhasználhatjuk, és ezt a konyhákban meg is teszik. A fokhagyma azonban amellett, hogy az ételek egyik közkedvel ízesítője, számos olyan hatóanyagot tartalmaz, amelyek kedvező hatással vannak a szervezetre, többek között illóolajokat, fehérjét, fontos ásványi anyagokat, és C-vitamint is. A fokhagyma olyan jótékony hatásokkal rendelkezik, mint például a vérnyomást csökkentő hatása, a bélféreg űző hatása, de az emésztést is elősegíti.
-TKL-
MCOnet Egészség Online
A fokhagyma számos jótékony hatással bír a szervezetre nézve
A fokhagyma gumóit szellős, száraz helyen tárolva sokáig felhasználhatjuk, és ezt a konyhákban meg is teszik. A fokhagyma azonban amellett, hogy az ételek egyik közkedvel ízesítője, számos olyan hatóanyagot tartalmaz, amelyek kedvező hatással vannak a szervezetre, többek között illóolajokat, fehérjét, fontos ásványi anyagokat, és C-vitamint is. A fokhagyma olyan jótékony hatásokkal rendelkezik, mint például a vérnyomást csökkentő hatása, a bélféreg űző hatása, de az emésztést is elősegíti.
-TKL-
MCOnet Egészség Online