2010. 11. 03. - 06:00

A fokhagyma jótékony hatásai, felhasználása

A fokhagyma jótékony hatásai, felhasználása
A fokhagyma ismert, és kedvelt fűszer-, és gyógynövény.
A fokhagyma közkedvelt fűszernövény minden konyhában, azonban mint gyógynövény is felhasználható. A fokhagymának a gumója fogyasztható, felvágva aromája jellegzetes. A fokhagyma Ázsia egyes területein őshonos, azonban az egész világon elterjedt, az ókorban egyes népek még varázserőt is tulajdonítottak neki, hazánkban a 15. század környékén kezdték el termeszteni.

fokhagyma

A fokhagyma számos jótékony hatással bír a szervezetre nézve


A fokhagyma gumóit szellős, száraz helyen tárolva sokáig felhasználhatjuk, és ezt a konyhákban meg is teszik. A fokhagyma azonban amellett, hogy az ételek egyik közkedvel ízesítője, számos olyan hatóanyagot tartalmaz, amelyek kedvező hatással vannak a szervezetre, többek között illóolajokat, fehérjét, fontos ásványi anyagokat, és C-vitamint is. A fokhagyma olyan jótékony hatásokkal rendelkezik, mint például a vérnyomást csökkentő hatása, a bélféreg űző hatása, de az emésztést is elősegíti.


-TKL-


MCOnet Egészség Online

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.