2019. 07. 31. - 12:30

Allergia: menta tea, chili és tisztaság is lehet megoldás?

Allergia: menta tea, chili és tisztaság is lehet megoldás?

Bizonyos esetekben természetes módszerekkel is megküzdhetünk az allergia támadásaival – ha tüneteink nem enyhülnek, mindenképp tegyünk próbát velük.

Amennyiben folyamatos orrfolyás, tüsszögés, köhögés, orrdugulás, szemviszketés és könnyezés gyötör bennünket, nagy az esély arra, hogy allergiában szenvedünk.
 
A már diagnosztizált allergiások többnyire gyógyszert szednek – ha ugyanis a panaszok a mindennapi tevékenységeket is befolyásolják, fontos orvoshoz fordulni és kezeltetni magunkat, de a természetes módszerek is segíthetnek. Különösen érdemes tesztelni őket, ha az allergia nem enyhül és a vény nélküli gyógyszerek sem igazán hatnak.
 
Cikkünk első részében már szó volt néhány allergia elleni módszerről.
 
A menta tea kortyolgatása segíthet az allergiás tüneteken
A menta tea kortyolgatása segíthet az allergiás tüneteken
 
Lássuk a többit is.
 
1.Igyunk mentateát
 
A mentatea működhet dekongesztánsként és segít megszabadulni a dugulást okozó váladéktól.
 
2.Chili paprika
 
A chili paprika kapszaicint tartalmaz, amely szintén hozzájárul a váladék-felgyűlés és az orrdugulás enyhítéséhez, megszüntetéséhez.
 
3.Tartsuk tisztán otthonunkat
 
Amennyiben meg akarunk szabadulni a poratkáktól és az állati szőrtől, hetente takarítsunk. Vigyük ki és rázzuk ki a régi szőnyegeket, cseréljünk ágyneműt, párnavédőt, mivel ezekben felgyűlik a por. Nézzünk utána, vajon elég hatékony-e a porszívó filter. Igyekezzünk gyakran tisztítani és cserélni.
 
A lakásban feltűnő rovarok ellen a legjobb módszer, ha mindig időben levisszük a szemetet és elmosogatjuk a piszkos edényeket. Azokat a tárgyakat, bútorokat, amelyekben lehetnek poratkák, lehetőleg cseréljük le. Ha megszabadulunk felesleges dolgoktól és tisztaságot tartunk, kevesebb az esély az allergia tüneteinek rosszabbodására.
 
Allergia esetén sajnos a háziállat tartása sem jó ötlet
Allergia esetén sajnos a háziállat tartása sem jó ötlet
 
4.Tartsuk távol magunkat a háziállatszőrtől
 
Lehetünk bármekkora állatbarátok, ha allergiás rhinitisben szenvedünk, nem jó ötlet házikedvencet tartani otthon. Ki is válthatja az olyan tüneteket, mint a köhögés. Az állatszőr (lényegében elpusztult bőrpehely) ugyancsak okozhat szénanátha tüneteket.
 
5.Ne töltsünk túl sok időt odakint
 
Ha allergiások vagyunk, lehetőség szerint ne töltsünk sok időt olyan környezetben, ahol a polleneknek és a pornak ki vagyunk téve. Szemüveget viselhetünk a szemek védelme érdekében, de sapkát is viselhetünk, arcunk elé pedig tehetünk maszkot, ha nagyon szenvedünk a kinti levegőtől.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.