Egészség hírek

Az influenza dominóként dönti romba az időseket

Az influenza dominóként dönti romba az időseket

Hónapokkal azután, hogy felépülnek az influenzából, az idős embereknél megmarad a szívroham, a stroke vagy a fogyatékosság kockázata – figyelmeztetnek az orvosok.

Noha felgyógyulnak az influenza után, a fertőző betegségekre szakosodott orvosok felhívják a figyelmet arra, hogy az idős embereknél ennek ellenére is megnő a stroke, a szívroham és a fogyatékosság rizikója.

„Mindannyian tudjuk, milyen betegség az influenza – lázzal jár, nyomorultul érezzük magunkat, fájdalmak és izompanaszok is gyötörhetnek. Mindez annak köszönhető, hogy szisztémás gyulladásos választ hoz létre” – mondta el dr. William Schaffner, a Nashville-i Vanderbilt Egyetem Egészségügyi Iskolájának megelőző orvostudomány és fertőző betegség-szakértője.

Az influenza nagyon is veszélyes az idősekre nézve - komoly utóhatásai vannak

Az influenza nagyon is veszélyes az idősekre nézve - komoly utóhatásai vannak

Mint hozzátette: az kevésbé ismert, hogy az influenzából felépülést követő  2 hét-1 hónapos időszakban 3-5-ször akkora az esélye a szívrohamnak és 2-3-szor nagyobb a stroke valószínűsége is.

„Mivel ezt senki sem akarhatja, okosabb megelőzni magát az influenzát és az általa okozott gyulladásos reakciót” – fejtette ki a specialista.

Az idős emberek körében meglehetősen nagy az influenzához kapcsolódó kórházi ellátások száma, s több mint 80 százalékuknál az elhalálozásnak is köze van az influenzához.

Vagyis, számukra igen fontos az oltás felvétele.

Vannak vakcinák, melyeket kimondottan arra tervezték, hogy az időseket védjék – ezek fokozott immunválaszt eredményeznek.

Az influenzának sajnos úgymond dominó-hatása van az idős emberekre nézve.

„Az influenza olyan hatást gyakorolhat, hogy a korábban társadalmilag is aktív embert szabályosan letaglózza, s felépülése ellenére sosem lesz ugyanolyan az egészsége, mint volt. Ez a betegség, mint az első dominó a sorban, meglöki a személyt és elindítja a lefelé vezető lépcsőn” – fogalmazott az orvos.

Kapcsolódó cikk:

Asztmához vezethet a gyermekkori megfázás?

Az éneklés jó hatással van a Parkinsonra?

B.A.

 

 

 

 

 

 

Elhunyt Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli

Nagyon fiatalon, mindössze 37 évesen elhunyt a betegségben szenvedő énekesnő. Gyászol a magyar zenevilág.   
Dolgok, amelyek gátolják a fogyást

Dolgok, amelyek gátolják a fogyást

A plusz kilók sem esztétikailag, sem egészségügyileg nem túl kedvezőek az emberre, ezért célszerű minél előbb megszabadulni tőlük. Vannak azonban olyan rossz sz...
Mel B-t támadja a férje

Mel B-t támadja a férje

Azzal vádolja válófélben levő férje az egykori Spice Girl-t, hogy ismét megszegte a házasság felbontásának szabályait, mivel korlátozta hozzáférését egyik ingat...
A pocakos pasik jobban teljesítenek?

A pocakos pasik jobban teljesítenek?

A formás izmos test természetesen szép látványt nyújt minden nő számára, de az még nem jelenti azt, hogy az ágyban is ugyanolyan jó, mint ahogy kinéz.   
Kis kedvenc karácsonyra?

Kis kedvenc karácsonyra?

Napjainkban egyre népszerűbb valamilyen háziállatot vásárolni ajándéknak. Érdemes azonban néhány dologra oda figyelni.   
Halle Berry: Végeztem a szerelemmel!

Halle Berry: Végeztem a szerelemmel!

Nagyon csalódottnak tűnik a csinos színésznő – Halle Berry a közelmúltban szakított legutóbbi kedvesével, s most úgy véli, „befejezte”, már ami a szerelmet ille...
Gyömbérrel az émelygés ellen

Gyömbérrel az émelygés ellen

Ez a csodálatos növény igazi immunerősítő. Számos pozitív hatása ismert és a kismamák rosszullétén is képes segíteni.   
Csokoládés arcmaszk – mi sem csábítóbb!

Csokoládés arcmaszk – mi sem csábítóbb!

A csoki nemcsak ehető finomság – igazi kényeztetés a bőrnek is. Számos dologra használható a szépségápolásban is, ezért érdemes élni vele. Készítsünk most el eg...
Robbie Williams 7 napig az intenzíven volt!

Robbie Williams 7 napig az intenzíven vo...

Megdöbbentő dologról mesélt a sikeres énekes: Robbie Williams-et egy furcsa agyi probléma miatt 7 napig az intenzív osztályon ápolták, drámája miatt orosz konce...
NYEREMÉNYJÁTÉK házi kedvenceknek - Jelentkezzen MOST

NYEREMÉNYJÁTÉK házi kedvenceknek - Jelen...

Most regisztráljon a Nice Szépségverseny Házi Kedvenc kategóriájába és vegyen részt Nyereményjátékunkon!   NYEREMÉNYJÁTÉK új és már korábban regisztrált verseny...
< >