2023. 01. 10. - 10:35

Elérhetőbbé válhatnak az egyedi teljesítményű, állítható exocsontvázak

Elérhetőbbé válhatnak az egyedi teljesítményű, állítható exocsontvázak

Megvásárolta az Ekso Bionics a Parker Hannifin excsontvázakat gyártó egységét: az ügylet magában foglalja a robotizált ortotikus és protézis eszközök tervezett fejlesztését.

Megvette az Ekso Bionics Holdings a Parker Hannifin vállalat Human Motion and Control (HMC) egységét, amely exoskeletonokra (exocsontvázakra) specializálódott. A 10 millió dolláros ügylet keretében robotizált ortotikus- és protézis eszközök fejlesztését is tervezik.
 
„A Parker egyedi teljesítményű és állítható Indego exoskeletonjainak stratégiai beszerzése jelentősen bővíti termékkínálatunkat és kiterjeszti piaci lehetőségünket az otthonokra is - mondta Steven Sherman, az Ekso Bionics ügyvezető elnöke. - A HMC-vel növelni szeretnénk globális lábnyomunkat, s egyúttal piaci pozíciónkat is az alsó végtag robottermékek terén, közös innovációink és élvonalbeli technológiáink révén.”
 
Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal (FDA) 2016-ban engedélyezte az Indego alsó végtag exocsontváz rendszereit klinikai és személyes használatra.
 
Az Indego Therapy a gerincvelősérülésben vagy hemiplegiában (egyoldali bénulásban) szenvedő betegek rehabilitációjára szolgál, akik stroke-ból épülnek fel.
 
Elérhetőbbé válhatnak az egyedi teljesítményű, állítható exocsontvázak - Fotó: Youtube/Parker Hannifin Corporation
Elérhetőbbé válhatnak az egyedi teljesítményű, állítható exocsontvázak - Fotó: Youtube/Parker Hannifin Corporation
 
Az Indego Personal engedélyt kapott rá, hogy a gerincvelő-sérült betegeket segítse mozgásukban, otthonukban és a közösségeikben egyaránt.
 
Az Indego Therapy és Indego Personal exoskeletonok rendelkeznek CE-jelöléssel.
 
„Az Indego az egyik legfejlettebb és legszélesebb körű, otthoni használatra szánt energiaellátású és intelligens eszköz, amely stratégiailag megfelel az Ekso számára – mondta Scott Davis, az Ekso Bionics vezérigazgatója. - Ez az akvizíció várhatóan azonnal hozzájárul majd csúcseredményeinkhez, az Ekso-t az alsó végtag robotika piacvezetőjévé teszi. Tovább haladva, terveink szerint folytatjuk a stratégiánknak megfelelő jövőbeli növekedési lehetőségek feltárását.”
 
Az akvizíció egyébként összekapcsolja az Ekso-t és a Vanderbilt Egyetemet is, ahol a kutatók létrehozták az Indego exoskeletont, s együttműködve a Parkerrel kereskedelmi forgalomba hozták azt.
 
Az Ekso szerint a Vanderbilt-együttműködés útvonalat nyújt majd a jövőbeli kutatáshoz és termékfejlesztéshez.
 
A kaliforniai San Rafael-i székhelyű Ekso-t 2005-ben alapították, s az egyetlen exoskeleton cég, melynek termékei segítenek a bénult embereknek állni és járni, valamint segítik a dolgozókat a munkájukban.
 
A cég EksoNR robotizált exocsontváza 2022 elején elnyerte az FDA engedélyt a sclerosis multiplexben szenvedő betegek kezelésére is.
 
Mark Czaja, a Parker technológiai és innovációs igazgatója kiemelte: nagyon örülnek az együttműködésnek az Ekso Bionics-szal, hiszen nagyszerű technológiát kínálnak egy kiváló csapattal, amely rendkívül differenciált termékkínálatot épített fel, hogy javítsa a mozgássérült emberek járási teljesítményét és eredményeit.
 
Az akvizíció az Ekso számára lehetővé teszi, hogy kiaknázza a jelentős kereskedelmi és klinikai csapataiban rejlő erőt, s végül elérhetővé tegye ezt a fontos technológiát - több rászoruló beteghez eljuttatva azt.
 
Fotó: Youtube/Parker Hannifin Corporation
 
L.A.
 
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.