2023. 02. 15. - 10:35

Epilepsziás rohamokat jelez előre a Zero Wired technológia

Epilepsziás rohamokat jelez előre a Zero Wired technológia

A Zero Wired epilepsziások számára készült hordható eszköz, otthoni használatra – az újdonság a CES technológiai kiállításon mutatkozott be.

Nem kevés egészségügyi eszközt is felvonultattak a cégek a januárban Las Vegasban megrendezett, éves CES (Consumer Electronics Show) technológiai tárlaton.
 
Köztük volt a Zero Wired, egy hordható eszköz epilepsziás emberek számára, melyet otthoni használatra terveztek.
 
Felépítésének lényege, hogy a fej oldalához két elektróda csatlakozik az agy és a szív aktivitásának, valamint a test mozgásának monitorozására. Egy mobilalkalmazás valós időben elemzi ezeket az adatokat, hogy segítsen észlelni és előre jelezni a rohamokat. Olvasd el: Epilepsziás rohamot jelez előre a mesterséges intelligencia
 
Epilepsziás rohamokat jelez előre a Zero Wired technológia
Epilepsziás rohamokat jelez előre a Zero Wired technológia
 
A technológia lehetővé teheti, hogy a betegek időben, kényelmesebben felismerjék az epilepsziás rohamok érkezésének idejét.
 
Amennyiben az eszköz megbízhatóan megjósolhatja a roham közeledését, figyelmeztetheti az illetőt és segíthet neki óvintézkedéseket tenni saját biztonsága érdekében. Javíthatja emelett a rohamok általános megértését és hozzájárulhat  a rohamkezelés könnyebbé tételéhez. Olvasd el: Hogyan segíthet az epilepszián a mesterséges intelligencia?
 
A Zero Wired feltalálója az SK Biopharmaceuticals, amely a fent leírt eszköz mellett négy másikat is bemutatott a CES-en, a Zero Headband-et, a Zero Earbud-t, a Zero Headsetet és a Zero Glasses-t.
 
Mind az öt valós idejű monitorozást kínál az epilepsziás betegek rohamainak észlelésére. A hordható eszközök kompatibilisek a Zero App okostelefon-alkalmazással, mely valós időben képes rögzíteni a rohamokat és gyűjteni a bio-jeladatokat.
 
A Zero Glasses és a Zero Wired elnyerte a CES 2023 Innovációs díját is.
 
 
Kis fotó: ces.tech
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.