2020. 11. 11. - 10:35

Fáradtság? Íme három kiegészítő, ami megoldja

Fáradtság? Íme három kiegészítő, ami megoldja

A fáradtság bármikor ránktörhet – Mit tegyünk, hogy ne szabotálja a mindennapjainkat? Érdemes szedni háromféle étrend-kiegészítőt.

Lehetséges, hogy délután 3-kor kezdjük érzékelni, de az is előfordulhat, hogy 15 perccel az asztalunkhoz való leülés után: a fáradtság időről-időre ránktör. A legtöbb ember számára képtelenség folyamatosan fenntartani az energiát egész nap.
 
Jó gondolatnak tűnik egy vagy több, dupla eszpresszó elfogyasztása, mint energianövelő, ám ez nem a leghatékonyabb megoldás – főleg, hogy egy idő után úgy tűnhet, már nem is használ.
 
Ha valóban eredményre vágyunk, a kiegészítő vagy kivonat formában kapható energiafokozókat kell keresnünk. Olvasd el: 6 jel, hogy D-vitamin hiányunk van
 
Étrend-kiegészítőkkel is felvehetjük a harcot a fáradtság ellen
Étrend-kiegészítőkkel is felvehetjük a harcot a fáradtság ellen
 
Kezdésnek a B-vitaminokat – ezek ugyanis jól ismertek energiaadó tulajdonságaikról. Jól működnek együtt szervezetünk adenozin-trifoszfátjaival az élelmiszerek energiává alakításában.
 
Mivel a test nem képes természetes úton előállítani ezeket, gyakran jelentkezik fáradtság, amennyiben nem pótoljuk őket más forrásból. Olvasd el: Mit együnk az erős immunrendszerért?
 
Segíthet a kimerültség csökkentésében a magnézium, mely a test oxigénfelhasználását optimlizálja; az Omega-3 zsírsavak, melyek egészséges sejtmembránokat építenek; illetve a vas, ugyanis a vashiány igen gyakori oka lehet a fáradtságnak, különösen nőknél.
 
Érdemes kipróbálni a répalé-kivonatot is. Növeli a szervezetben a nitrogén-oxidot, ami kiváló energiafokozó, főleg edzés előtt.
 
A sokadik kávé helyett tehát tegyünk egy próbát a fentiekkel, ha meg szeretnénk küzdeni a fáradtsággal.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.