Egészség hírek

Génjeinkben van a közösségi média imádata?

Génjeinkben van a közösségi média imádata?

Utánanéztünk már, mennyi időt töltünk a közösségi média használatával? Vagy akár valamilyen internetes játékkal? Kiderült: mindez a génjeinktől is függhet.

Pontosan talán senki sem tudja megmondani, mennyit időz a neten valamelyik közösségi oldalon, vagy játszik egy számára szórakoztató játékkal.

Brit kutatók szerint mindez a génjeinken is múlik – nem mindenki használja ugyanis egyformán a közösségi médiát, a szakemberek ezért úgy döntöttek, kiderítik, mi is ennek az oka.

Az ikrekkel végzett tanulmány a DNS-nek tulajdonít fontosságot.

Génjeinktől is függ, mennyit használjuk a közösségi médiát?

Génjeinktől is függ, mennyit használjuk a közösségi médiát?

A King’s College London kutatói 8500, 16 éves egypetéjű és kétpetéjű iker online média használatát elemezték. Az egypetéjű ikrek génjeiket tekintve 100 százalékban egyeznek, a kétpetéjűek csak 50 százalékban.

A kutatók azt a következtetést vonták le, hogy a gének és az öröklődés a különbségek több mint egyharmadáért felelős az online szórakozás használatát illetően, legyen az közösségi oldal, játék vagy tanulás a neten keresztül.

„Eredményeink ellentmondanak annak a népszerű teóriának, amely tulajdonképpen tehetetlen fogyasztóként tekint az emberekre” – mondta el Ziada Ayorech az egyetem sajtóközleményében, aki a főiskola pszichiátriai, pszichológiai és idegtudományi intézetének munkatársa.

A környezeti tényezők – vagyis, a médiaeszközökhöz való hozzáférés – szintén nagy szerepet játszott azok használatában, nagyobb mértékben, mint a genetika.

Ikreken tesztelték a kutatók, ki mennyit internetezik

Ikreken tesztelték a kutatók, ki mennyit internetezik

Amikor a kutatók azt is figyelembe vették, vajon csak egyik testvérnek volt-e okostelefonja, vagy a szülők egyiküknél jobban figyelték-e, mint másikuknál, mennyit használja a közösségi médiát, e tényezők a különbségek kétharmadát adták.

A tanulmány tehát talált összefüggést a gének és az online aktivitás között, de ez nem tekinthető ok-okozati kapcsolatnak.

A tanulmányt a PLOS One szaklap közölte.

Kapcsolódó cikk:

A szelfik csak rontják az önbecsülést? 

Génjeink hasonló végzettségű párhoz húznak?

B.A.

Nyilvánosságra került Britney szexvideója

Nyilvánosságra került Britney szexvideój...

Nagyon kínos helyzetbe talált magát az énekesnő, akiről a minap napvilágot látott egy igazán intim videó. 
Az idősebb anyukák jobb édesanyák?

Az idősebb anyukák jobb édesanyák?

Van előnye annak, ha valaki 30 év felett vállal gyermeket - Egy kutatás szerint az idősebb korukban szült nők jobb anyukák, csemetéik kevesebb viselkedési-, szo...
Gianni és Debreczeni Zita titokban kel egybe!

Gianni és Debreczeni Zita titokban kel e...

Már 2016 novemberében eljegyezték egymást, s most meg is tartják az esküvőt: Gianni Olaszországban veszi feleségül Debreczeni Zitát, de a legnagyobb titokban.
Könnyű és omlós a francia édes pirítós!

Könnyű és omlós a francia édes pirítós!

Franciaországban külön elnevezése van ennek a toastnak, ami magyarul nagyjából annyit tesz: „az elfelejtett kenyér”. A francia pirítós ugyanis száraz kenyérből ...
Miley Cyrus állapotos?

Miley Cyrus állapotos?

Képzeld a legfrissebb hírek szerint a botrányairól elhíresült énekesnő kapcsolata olyannyira komolyra fordult, hogy állítólag első gyermekével várandós. 
Selena Gomez visszavonul?

Selena Gomez visszavonul?

Friss hírek szerint a népszerű énekesnő úgy döntött egy időre szabadságra megy.   
Sorozatot csináltak a Blöffből

Sorozatot csináltak a Blöffből

Te is emlékszel még Brad Pitt híres alakítására a népszerű alkotásban? Képzeld, a napokban startolt el a film, sorozat változata.   
Magyarországra jön Pink

Magyarországra jön Pink

Kiderült, hogy ki lesz az idei Sziget világsztárja. A rajongók a mínusz egyedik napon láthatják majd kedvencüket.   
Dolgok, melyek taszítják a szexet

Dolgok, melyek taszítják a szexet

A negatív gondolatok nemcsak a munkára, az emberekkel való kapcsolatokra hatnak ki, hanem csökkentik a libidót is, ami ahhoz vezet, hogy jóval kevesebbet akarsz...
Borókabogyótól a citromfűig – illóolajokkal kúráljuk hajunkat

Borókabogyótól a citromfűig – illóolajok...

Ha fél éven át rendszeresen alkalmazunk illóolajat a tincseinkre, hajunk képes megújulni és megszépülni. Számos fajtát választhatunk, legalább 8 olyan illóolaj ...
< >