Egészség hírek

Génjeinkben van a közösségi média imádata?

Génjeinkben van a közösségi média imádata?

Utánanéztünk már, mennyi időt töltünk a közösségi média használatával? Vagy akár valamilyen internetes játékkal? Kiderült: mindez a génjeinktől is függhet.

Pontosan talán senki sem tudja megmondani, mennyit időz a neten valamelyik közösségi oldalon, vagy játszik egy számára szórakoztató játékkal.

Brit kutatók szerint mindez a génjeinken is múlik – nem mindenki használja ugyanis egyformán a közösségi médiát, a szakemberek ezért úgy döntöttek, kiderítik, mi is ennek az oka.

Az ikrekkel végzett tanulmány a DNS-nek tulajdonít fontosságot.

Génjeinktől is függ, mennyit használjuk a közösségi médiát?

Génjeinktől is függ, mennyit használjuk a közösségi médiát?

A King’s College London kutatói 8500, 16 éves egypetéjű és kétpetéjű iker online média használatát elemezték. Az egypetéjű ikrek génjeiket tekintve 100 százalékban egyeznek, a kétpetéjűek csak 50 százalékban.

A kutatók azt a következtetést vonták le, hogy a gének és az öröklődés a különbségek több mint egyharmadáért felelős az online szórakozás használatát illetően, legyen az közösségi oldal, játék vagy tanulás a neten keresztül.

„Eredményeink ellentmondanak annak a népszerű teóriának, amely tulajdonképpen tehetetlen fogyasztóként tekint az emberekre” – mondta el Ziada Ayorech az egyetem sajtóközleményében, aki a főiskola pszichiátriai, pszichológiai és idegtudományi intézetének munkatársa.

A környezeti tényezők – vagyis, a médiaeszközökhöz való hozzáférés – szintén nagy szerepet játszott azok használatában, nagyobb mértékben, mint a genetika.

Ikreken tesztelték a kutatók, ki mennyit internetezik

Ikreken tesztelték a kutatók, ki mennyit internetezik

Amikor a kutatók azt is figyelembe vették, vajon csak egyik testvérnek volt-e okostelefonja, vagy a szülők egyiküknél jobban figyelték-e, mint másikuknál, mennyit használja a közösségi médiát, e tényezők a különbségek kétharmadát adták.

A tanulmány tehát talált összefüggést a gének és az online aktivitás között, de ez nem tekinthető ok-okozati kapcsolatnak.

A tanulmányt a PLOS One szaklap közölte.

Kapcsolódó cikk:

A szelfik csak rontják az önbecsülést? 

Génjeink hasonló végzettségű párhoz húznak?

B.A.

Kylie Jenner szégyenli testét?

Kylie Jenner szégyenli testét?

Úgy tűnik megviseli a fiatal sztár a várandósság, ugyanis teste is megváltozik, amit nehezen visel.   
Kampányarc lett Jennifer Lopez

Kampányarc lett Jennifer Lopez

A szépséges énekesnőn egyszerűen nem hat a kor. Nem hiába kérik fel sorra a legnagyobb márkák, hogy terméküket reklámozza.  
Alessandra Ambrosio szakított

Alessandra Ambrosio szakított

A népszerű modell több mint tíz év után döntött úgy, hogy felbontja szerződését a kedvenc fehérnemű márkájával.  
Így készül a fahéjas csiga palacsinta

Így készül a fahéjas csiga palacsinta

Kedvencünk a palacsinta igen sokféle módon elkészíthető – akár úgy is formázhatjuk, hogy fahéjas csigának tűnjön. Ízre azonban lényegesen eltér attól. Hogyan ké...
Itt van Selena Gomez élete legszexibb klipje!

Itt van Selena Gomez élete legszexibb kl...

Új videóklipet készített a sikeres fiatal énekesnő – Selena Gomez Wolves című dalához a napokban jelent meg a friss videó, melyen Selena talán eddig a legszexis...
Hosszabb életet akarunk? Tartsunk kutyát

Hosszabb életet akarunk? Tartsunk kutyát

Ha van ebünk, nagyobb eséllyel tovább élünk – állapította meg egy új tanulmány, mely szerint a kutyatartás növelte az idős emberek élethosszát.
Kylie Jenner elszigetelte magát?

Kylie Jenner elszigetelte magát?

Féltestvére, Khloé Kardashian szerint a fiatal valóságshow-sztár és kozmetikai márka-tulajdonos egészen úgy viselkedik, mint bátyjuk, Rob Kardashian.
Borsos ára van a meztelen Madonnának

Borsos ára van a meztelen Madonnának

Tizennyolc évesen számos ruha nélküli fotó készült az énekesnőről – a felvételeket most áruba bocsátják egy aukción. A képek ára 800 és 1200 dollár között mozog...
Életmódváltás=teherbeesés?

Életmódváltás=teherbeesés?

Amikor egy pár eldönti, hogy babát szeretne életük teljesen megváltozik. Sokkal tudatosabban végeznek minden tevékenységet és még az étkezésre is jobban figyeln...
Reggeli tevékenységek, amelyek segítik a fogyást

Reggeli tevékenységek, amelyek segítik a...

Már az ébredést követően érdemes megfogadni néhány dolgot, amire oda kell figyelni, hogy jól induljon a nap és persze a test is formában legyen.   
< >