2022. 03. 23. - 10:30

Gyengébbnek tűnnek a munkában is hangulatjeleket használó emberek

Gyengébbnek tűnnek a munkában is hangulatjeleket használó emberek

Nem árt meggondolni, alkalmazunk-e emojikat a munkahelyi levelezésben – kutatók szerint ugyanis az ilyen embereket kevésbé tartják erőteljesnek, mint azokat, akik szavakat használnak.

Azokat az embereket, akik hangulatjeleket használnak a munkahelyi levelezésben, kevésbé tartják erőteljesnek – mutatott rá egy új tanulmány.
 
Az izraeli, Tel Aviv-i Egyetem tudósai rámutattak, hogy akik emojikat és fotókat alkalmaznak az e-mailekben, gyengébbnek tűnnek, mint akik maradnak a szavaknál.
 
A kutatók számos kísérletet végeztek el, miközben arra törekedtek, hogy megértsék, miként befolyásolja a képek használata, hogyan ítélik meg mások az embert.
 
emojik_1
 
„Eredményeink meglobogtatják a piros zászlót: ha azt akarod mutatni, hogy erőteljes egyéniség vagy,  kétszer is gondold meg, küldesz-e hangulatjelet – hívta fel a figyelmet dr. Elinor Amit, az egyetem Coller Menedzseri Iskolájának munkatársa. – De miért is jelzik a képek, hogy a küldő alacsony energiájú? Kutatások szerint a vizuális üzenetek gyakran az illető társadalmi közelség iránti vágyaként értelmezhetők.”
 
Egy különálló kutatás pedig azt mutatta, hogy társadalmi közelgségre sokkal jobban vágynak a kevésbé erős emberek, mint a befolyásosak. Következésképpen, ha képek használatával jelezzük, hogy társadalmi közelséget szeretnénk, az lényegében azt mutatja, hogy kevésbé vagyunk erősek – tette hozzá a szakember.
 
Olvasd el ezt is: 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.