2022. 01. 19. - 11:08

Gyümölcspréssel az egészségünk megőrzéséért

Gyümölcspréssel az egészségünk megőrzéséért
Az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás nagyon fontos. Köztudott, hogy a sok gyümölcs- és zöldségfogyasztás alapfeltétele egészségünk megőrzésének. Ennek ellenére, nem mindig egyszerű beiktatni őket az étkezéseinkbe. Hátterében sokféle indok lapulhat, a rosszul berögzött étkezési szokások, könnyen elérhető és gyorsan elfogyasztható feldolgozott élelmiszerek, illetve az, hogy a rohanó mindennapokba egyszerűen csak nem tudjuk kellőképpen beilleszteni ezeket a tápanyagokat.
A gyümölcsprés vagy angol kifejezéssel, slow juicer egy olyan háztartási gép, amellyel ízletes, frissítő és egészséges gyümölcs- és zöldségleveket tudunk készíteni. Mivel a folyadékfogyasztást már sokkal könnyebb beilleszteni az étrendbe, az ilyen módon elkészített italok kitűnő megoldást jelentenek a szükséges vitaminok bevitelére.
 
Az így készült vitaminbombákat bárhová magunkkal vihetjük, és a nap folyamán folyamatosan fogyaszthatjuk. A kisgyermekeknél különösen probléma szokott lenni a gyümölcs-és zöldségfogyasztás. Azonban, ha ezeket lé formájában kínáljuk nekik, biztosan nem tudnak majd ellenállni. Uzsonnára, az iskolába is magukkal vihetik, és sokkal hamarabb fogják elfogyasztani, mintha egy almát vagy valamilyen zöldségeket pakoltunk volna a táskájukba. Számukra ideálisak ezek az italok, hiszen tartósítószer mentesek. Ízletes italokat facsarhatunk kedvenc zöldségükből és gyümölcsükből, de ezeket variálhatjuk is.
 
 
Mindenki tudja, hogy a reggeli a napi táplálkozás legfontosabb része. Igyekezzünk nem kihagyni ezt az étkezést, és ha csak lehet, legyen az minél táplálóbb és minél egészségesebb. Fontos, hogy magas rosttartalmú élelmiszereket, gyümölcsöket és zöldségeket vigyünk be a szervezetünkbe.
 
Ez azért fontos, mert a rostoknak köszönhetően lassabban szívódnak fel a tápanyagok az emésztőrendszeren keresztül. Azonban itt újra felmerülhet az a probléma, hogy a rohanó életmód miatt nincs időnk ilyen reggeliket összeállítani. Ha időszűkében is vagyunk, a gyümölcspréssel olyan tápanyagban és vitaminban gazdag italokat tudunk készíteni, amelyet napindítóként vagy akár egész nap élvezettel fogyaszthatunk.
 
 
Nagyon sokan ismerik a hagyományos gyümölcscentrifugákat, és nyilván fel is vetődik a kérdés, hogy miben különbözik a slow juicer ezektől a jól ismert készülékektől. A gyümölcsprések, ahogy a nevük is mondja, présként működnek, és általuk akár 30-40%-kal több levet nyerhetünk általuk. Ez azt jelenti, hogy ennyivel több vitamint is kapunk.
 
A lassú prés azért olyan különleges, mert percenkénti fordulatszáma 45-nél nem több, így a lassú forgás által nem keletkezik hő, ezért a vitaminok sem károsulnak. A készülék lassú forgásának és préselésének köszönhetően, az ital szép egységes, homogén lesz. Ez sokkal ínycsiklandozóbb is, mint egy pépes, vizenyős ital.
 
A hideg préselés minden ízt és zamatot kifacsar a gyümölcsökből és a zöldségekből. A lassú prés előnye, hogy a leveles zöldségekkel is gond nélkül megbirkózik. Nem jelentenek számára problémát a keményebb zöldségek sem, mint a répa, a zeller és a cékla. A prés és a készülékben lévő szűrő az összes levet kisajtolja, a gyümölcsök és a zöldségek húsa pedig szinte teljesen szárazon távozik a gépből. 
 
 
Fenséges italokat készíthetünk alma, narancs és répa kombinációjából, de ezeket céklával, gyömbérrel, zellerrel, körtével is variálhatjuk. Csak képzeletünk és ízlésünk szabhat határt ezeknek az isteni italoknak. Bármit is préselünk, az így készített levek igazi vitaminbombák lesznek. Színük intenzív, állaguk selymes és könnyed lesz. 15 percre van csupán szükség, hogy felszívódjanak a szervezetben.
 
 
Biztos sokakban felmerül a gondolat, hogy ezek tisztítása sok időt vesz igénybe és a készülék tárolására is sok hely szükséges.  A slow juicer tisztítása nagyon egyszerű, csupán át kell mosni a tartozékokat a csap alatt. Mérete pedig nem olyan nagy, nagyjából fele akkora, mint egy hagyományos gyümölcscentrifuga, így a konyhapulton sem foglalnak sok helyet. Érdemes kipróbálni ezt a készüléket, hiszen egészségünk biztos meg fogja ezt hálálni.
 
J.M

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.