Egészség hírek

Ha azt hiszed, nem vagy aktív, kevesebbet élsz?

Ha azt hiszed, nem vagy aktív, kevesebbet élsz?

Már a tudat is hozzájárulhat a rövidebb élethez – Kutatók szerint ha úgy érezzük, másoknál kevésbé vagyunk aktívak, nő esélyünk arra, hogy fiatalabb korban távozzunk az élők sorából.

Sokat számítanak a gondolataink – ha azt hisszük, nem vagyunk olyan aktívak, mint mások, nőhet a korai elhalálozás kockázata egy új tanulmány szerint.

„Felfedezésünk azt mutatja, sőt, alátámasztja a korábbi feltételezéseket is, miszerint meggyőződésünk – ebben az esetben az, mennyi mozgást végzünk másokhoz képest általában -, kulcsfontosságú szerepet játszik egészségünk alakulásában” – mondta el Alia Crum, a tanulmány társszerzője, a Stanford Egyetem pszichológia professzora.

Az aktív életnek akár a munkába biciklizés is megfelel

Az aktív életnek akár a munkába biciklizés is megfelel

Manapság igen nagy erőfeszítéseket tesznek az egészségügyi szakemberek, életmódtanácsadók, hogy felhívják a figyelmet arra: érdemes életmódot váltani, motiválják őket abban, hogy több testmozgásra és kevesebb stresszre van szükségük. No és persze egészséges táplálkozásra.

Sok embert stresszel azonban, hogy azt gondolja: ő kevésbé aktív, mint a társai. Mindenki másképp viszonyul az egészséges viselkedéshez.

A Stanford Egyetem tanulmánya több mint 60 ezer embert vett górcső alá az Egyesült Államokban, 21 éven át követték életmódjukat.

Azok, akik úgy hitték: ők kevésbé aktívak fizikailag, mint mások – ugyanabban a korosztályban -, 71 százalékkal nagyobb valószínűséggel halnak meg még a nyomonkövetési időszak alatt, mint akik sportosabbnak gondolták magukat, még akkor is, ha aktivitási szintjük hasonló volt másokéhoz.

Ugyanakkor, a tanulmány nem bizonyította, hogy a kevésbé aktívság gondolata okozná a korai halál kockázatának növekedését – csak összefüggést mutatott.

Az is fontos, hogy szeressük, amit sportolunk

Az is fontos, hogy szeressük, amit sportolunk

A tanulmányt a Health Psychology szaklapban közölték.

A kutatók szerint a felfedezés azt mutatta, amellett, hogy valaki fizikailag aktív, nagyon fontos az is, hogy az emberek jól érezzék magukat azon tevékenység közben, amit sportnak választottak – főleg ha minden nap csinálják. Ilyen a lépcsőzés, a gyaloglás vagy biciklizés, de akár a takarítás is.

„Ideje lenne komolyabban vennünk az egészségünkkel kapcsolatos gondolatokat – mondta Alia Crum. – A hosszú élettartam érdekében fontos, hogy ne csak egészséges magatartással, hanem ugyanilyen gondolatokkal is éljünk!” – tette hozzá.

Kapcsolódó cikk:

Csak gondolni kell és tényleg hatásos? 

Egyformán "nyírja" a stressz a nőt és a férfit?

B.A.

 

Kanye West ellenőrizgeti a béranyát

Kanye West ellenőrizgeti a béranyát

Véletlenszerűen kontrollálja a harmadik gyermeküket kihordó hölgyet a rapper – Kanye West és Kim Kardashian ugyanis béranyát fogadott, akinek szigorú szabályoka...
Nehezen tűnik el a narancsbőr

Nehezen tűnik el a narancsbőr

Szinte minden nő életét megkeseríti ez a bőrhiba. Attól ugyanis, hogy valaki lefogyott, nem jelent azt, hogy eltűnt a narancsbőr. Vajon mit lehet tenni?  
Melanie Griffith bejelentette: epilepsziás

Melanie Griffith bejelentette: epilepszi...

Beszélni kezdett betegségéről a színésznő. Melanie Griffith most árulta el, hogy 6 évvel ezelőtt epilepsziával diagnosztizálták. Ám négy esztendeje mentes a rem...
Sajtfesztivál Budapesten

Sajtfesztivál Budapesten

Igazi ínyencségekkel várják a gasztronómia szerelmeseit a rendezvényen, ahol több 300 különleges sajtot mutatnak be.   
Letette az alkoholt Ed Sheeran

Letette az alkoholt Ed Sheeran

Nem iszik szeszes italt a népszerű zenész biciklibalesete óta – Ed Sheeran szeretné, ha mielőbb felgyógyulna, ezt azonban lassítaná az alkoholfogyasztás.
Ezt csinálják a férfiak szakítás után

Ezt csinálják a férfiak szakítás után

Egy kapcsolat vége mindenkit megvisel, még a pasikat is, noha sokszor nem ezt mutatják.   
Justin Timberlake megható szerelmi vallomást tett

Justin Timberlake megható szerelmi vallo...

A közelmúltban ünnepelte a sztárpár évfordulóját, amelynek kapcsán az énekes romantikus posztot tett közzé közösségi oldalán.  
Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Mindenkivel előfordult már, hogy nem volt ötlete ajándék vásárlás terén, hiszen nem akart egy századik ugyanolyan tárgyat ajándékozni kedvesének és olyan holmit...
Meglepő, miért szakított Demi Lovato

Meglepő, miért szakított Demi Lovato

Az énekesnő a közelmúltban arról beszélt, hogy egy napon talán folytatják kapcsolatukat Wilmer Valderramával. Most viszont elárulta, miért szakított vele annak ...
Készíts öregedés elleni, csipkebogyós archidratálót!

Készíts öregedés elleni, csipkebogyós ar...

Tudtuk-e, hogy a csipkebogyó mag olajának hatékonysága a botox kezeléshez hasonló?  Ha a ráncok megelőzése a célunk, próbáljuk ki ezt a kiváló, saját készítésű ...
< >