Egészség hírek

Ha azt hiszed, nem vagy aktív, kevesebbet élsz?

Ha azt hiszed, nem vagy aktív, kevesebbet élsz?

Már a tudat is hozzájárulhat a rövidebb élethez – Kutatók szerint ha úgy érezzük, másoknál kevésbé vagyunk aktívak, nő esélyünk arra, hogy fiatalabb korban távozzunk az élők sorából.

Sokat számítanak a gondolataink – ha azt hisszük, nem vagyunk olyan aktívak, mint mások, nőhet a korai elhalálozás kockázata egy új tanulmány szerint.

„Felfedezésünk azt mutatja, sőt, alátámasztja a korábbi feltételezéseket is, miszerint meggyőződésünk – ebben az esetben az, mennyi mozgást végzünk másokhoz képest általában -, kulcsfontosságú szerepet játszik egészségünk alakulásában” – mondta el Alia Crum, a tanulmány társszerzője, a Stanford Egyetem pszichológia professzora.

Az aktív életnek akár a munkába biciklizés is megfelel

Az aktív életnek akár a munkába biciklizés is megfelel

Manapság igen nagy erőfeszítéseket tesznek az egészségügyi szakemberek, életmódtanácsadók, hogy felhívják a figyelmet arra: érdemes életmódot váltani, motiválják őket abban, hogy több testmozgásra és kevesebb stresszre van szükségük. No és persze egészséges táplálkozásra.

Sok embert stresszel azonban, hogy azt gondolja: ő kevésbé aktív, mint a társai. Mindenki másképp viszonyul az egészséges viselkedéshez.

A Stanford Egyetem tanulmánya több mint 60 ezer embert vett górcső alá az Egyesült Államokban, 21 éven át követték életmódjukat.

Azok, akik úgy hitték: ők kevésbé aktívak fizikailag, mint mások – ugyanabban a korosztályban -, 71 százalékkal nagyobb valószínűséggel halnak meg még a nyomonkövetési időszak alatt, mint akik sportosabbnak gondolták magukat, még akkor is, ha aktivitási szintjük hasonló volt másokéhoz.

Ugyanakkor, a tanulmány nem bizonyította, hogy a kevésbé aktívság gondolata okozná a korai halál kockázatának növekedését – csak összefüggést mutatott.

Az is fontos, hogy szeressük, amit sportolunk

Az is fontos, hogy szeressük, amit sportolunk

A tanulmányt a Health Psychology szaklapban közölték.

A kutatók szerint a felfedezés azt mutatta, amellett, hogy valaki fizikailag aktív, nagyon fontos az is, hogy az emberek jól érezzék magukat azon tevékenység közben, amit sportnak választottak – főleg ha minden nap csinálják. Ilyen a lépcsőzés, a gyaloglás vagy biciklizés, de akár a takarítás is.

„Ideje lenne komolyabban vennünk az egészségünkkel kapcsolatos gondolatokat – mondta Alia Crum. – A hosszú élettartam érdekében fontos, hogy ne csak egészséges magatartással, hanem ugyanilyen gondolatokkal is éljünk!” – tette hozzá.

Kapcsolódó cikk:

Csak gondolni kell és tényleg hatásos? 

Egyformán "nyírja" a stressz a nőt és a férfit?

B.A.

 

Eva Longoria ikrekkel terhes?

Eva Longoria ikrekkel terhes?

Bombaként robban pár nappal ezelőtt a hír, miszerint a színésznő állapotos. Most pedig azt pletykálják, hogy ikreket vár.   
4 jel, hogy a stressz már a hajadat is érinti!

4 jel, hogy a stressz már a hajadat is é...

Mindenbe beférkőzik, vigyázni kell vele – a stressz nemcsak mentálisan befolyásolhat bennünket, hanem kinézetünkre is komoly hatást gyakorol. Például a tincsein...
Kylie Jenner pánikba esett - le akarták fotózni

Kylie Jenner pánikba esett - le akarták ...

Aggódik a lányáért Kris Jenner. Kylie, akiről szeptember óta az a hír járja, hogy várandós, keveset teszi ki a lábát otthonról, minap azonban pánikban hívta fel...
Mennyi vitaminra van szüksége a macskának?

Mennyi vitaminra van szüksége a macskána...

Nem igényel különösebb figyelmet a háziállat vitaminigénye, azonban egy-két dologra érdemes gondot fordítani.   
Elhunyt a Cranberries énekesnője

Elhunyt a Cranberries énekesnője

Mindössze 46 évesen távozott az élők sorából Dolores O’Riordan, a Cranberries zenekar énekesnője. Január 15-én, Londonban hunyt el, ahol új dalok felvételével f...
Senki sem tökéletes

Senki sem tökéletes

Kutatások igazolják, hogy azok az édesanyák, akik mindenben a tökéletességre törekednek hajlamosabbak a depresszióra.   
Vonzóbb a pasi, ha foglalt?

Vonzóbb a pasi, ha foglalt?

Egy nemrégiben elkészült tanulmány szerint a nőknek sokkal jobban tetszenek azok a férfiak, akik már kapcsolatban élnek. Vajon mi lehet az oka?  
Kendall Jenner ledobta a textilt

Kendall Jenner ledobta a textilt

A népszerű modell a testvéreihez hasonlóan megvált ruháitól egy fotózás kedvéért. Nézd csak!  
A kevés hús segíthet a fogyásban?

A kevés hús segíthet a fogyásban?

Kutatók szerint hiába figyelnek a fogyni vágyók arra, hogy mennyit esznek a sok hús gátolhatja a súlyvesztést.   
Eljegyezték Britney Spears-t?

Eljegyezték Britney Spears-t?

Okot adott a találgatásokra a tehetséges énekesnő – Britney Spearsről ismert, hogy 2016 vége óta a nála fiatalabb Sam Ashgarival jár, de vajon már a vőlegénye i...
< >