2021. 07. 07. - 08:30

Igyunk kókuszvizet a nyári szájfekélyekre

Igyunk kókuszvizet a nyári szájfekélyekre

A szájfekély kialakulása meglehetősen gyakori – különösen, ha napi étkezésünk sok fűszert tartalmaz és kevés tápanyagot. A kókuszvíz jó megoldás lehet a zömében nyári probléma kezelésére.

Nem ritka a szájfekély jelentkezése, főleg, ha étrendünkben nagy mennyiségben fogyasztunk fűszereket, de mellette tápanyaghiányosak vagyunk. Akkor is kialakulhat, ha stresszelünk, vagy sokat dohányzunk. Nyáron különösen gyakori.
 
Bármi legyen is az oka, a szájfekély fájdalmas és gyakran befolyásolja a beszédet és az evést, ami, valljuk be, több mint zavaró.
 
Hatékony természetes megoldás lehet ellene, ha kora reggel, 2 napon át kókuszvizet fogyasztunk. Olvasd el: Hogyan véd és fogyaszt a kókuszdió?
 
A szájfekély fájdalmas és az evést, beszédet is befolyásolhatja
A szájfekély fájdalmas és az evést, beszédet is befolyásolhatja
 
Hogyan segít?
 
A kókuszvizet az ókor óta használják az emberek, számos nyári betegség kezelésére. Az ájurvéda is kiemeli ezen, jellemzően nyári ital számos előnyét.
 
Az ájurvéda terápia szerint a felesleges testhő nyáron szájfekélyként jelentkezik. Ez az oka annak, hogy a szájfekélyre a forró nyári hónapokban vagyunk hajlamosabbak. Olvasd el: Fog és száj körüli betegségek: afta, fekély, herpesz
 
Érdemes tehát kora reggel egy pohár kókuszvizet inni, hogy hatékonyan kezeljük a problémát.
 
A kókuszvíz rendkívül tápláló, s nagyjából 94 százalék vizet tartalmaz - ezzel segít lehűteni a testet nyáron.
 
S mivel tápanyagban gazdag, pótolja az összes ásványi anyagot, amelyet a nyári izzadás miatt elveszítünk. Ha beiktatjuk étrendünkbe a kókuszvizet, valamennyi előnyével megismerkedhetünk.
 
A kókuszvíz alig rendelkezik mellékhatással, vagyis csak nyerhetünk vele.
 
Tipp: amennyiben a felesleges testhő miatt szájfekély alakul ki, naponta kétszer is ihatunk kókuszvizet: kora reggel és délután, mielőtt bármit ennénk. Tegyük ezt 2-3 napig.
 
A kókuszvíz fogyasztásával számos egyéb egészségügyi előnyt is szerzünk.
 
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.