2018. 11. 15. - 14:00

Innovációs díjjal tüntették ki a Fixfogsor® Rendelőt

Innovációs díjjal tüntették ki a Fixfogsor® Rendelőt

A Magyar Tudományos Akadémia  Innovációs Díját nyerte el a Fixfogsor® Protézisrögzítési eljárás, mely a műfogsorproblémával küzdők számára jelent hatékony megoldást.

Innovációs díjat vehetett át a műfogsoruk miatt szenvedőknek hatásos megoldást nyújtó, Fixfogsor® Protézisrögzítési eljárást végző Fixfogsor® Rendelő.
 
2018. november 6-án a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából adták át az elismeréseket: a Magyar Tudományos Akadémia, az Iparkamarák és az Innováció Ügynökség által közösen alapított Dél-alföldi Innovációs Díjakat.
 
Kilencedik alkalommal díjazták az innovatív eljárást, terméket vagy szolgáltatást nyújtókat
Kilencedik alkalommal díjazták az innovatív eljárást, terméket vagy szolgáltatást nyújtókat
 
Az immár kilencedik alkalommal kiosztott elismerésekkel olyan gyártókat, szolgáltatókat, fejlesztőket díjaztak, akik 2018-ban a legjelentősebb szellemi alkotásokat hoztak létre, azon alapuló termékeket, eljárást vagy szolgáltatás nyújtanak.
 
Az egészségügy területén Magyarországon is egyre több lehetőség adódik a megmérettetésre, a szolgáltatások minősége és az alkalmazott eljárások tekintetében. Az idén a bíráló bizottság fogászati gyógyító eljárást is elismert a rangos díjjal, mellyel a kiemelkedő innovációkat és szolgáltatásokat jutalmazzák.
 
A Magyar Tudományos Akadémia, az Iparkamarák és az Innovációs ügynökség által közösen alapított Dél-alföldi Innovációs Díj 2018. évi II. kitüntetettje a Fixfogsor® Rendelő lett, melynek fejlesztése megoldást jelenthet a protézisproblémákkal küzdőknek.
 
Az elismerő díjat Dékány Imre akadémikus, a kuratórium elnöke, Fülöp Ferenc és Vékás Lajos akadémikusok adták át a kamarák képviselőinek jelenlétében.
 
A Fixfogsor® Rendelő innovatív protézisrögzítési eljárásával kizárt a fogsor elmozdulása
A Fixfogsor® Rendelő innovatív protézisrögzítési eljárásával kizárt a fogsor elmozdulása
 
A Fixfogsor® Rendelő innovatív protézisrögzítési eljárásával érdemelte ki a zsűri pozitív döntését. A módszer azok számára jelenthet megoldást, akiknek teljes protézisre van szükségük. Napjainkban a fogászati kezelések terén egyre népszerűbb az implantátumok használata, hiszen a hagyományos eljárásokhoz képest számtalan előnnyel rendelkeznek.
 
A beavatkozás során a fogsort a kifejezetten erre a célra továbbfejlesztett implantátumok segítségével rögzítik. Így olyan stabilitás érhető el, hogy nem kell sem ragasztani, sem attól tartani, hogy beszéd közben, vagy bármilyen társasági eseményen kiesik a fogsor. A módszer több innovációs fejlesztést is magába foglal.
 

Interjú Dr. Szabó Lászlóval
 
Nem kell többé elviselnie a műfogsor hordásával járó kellemetlenségeket!
 
Az extra vékony titán implantátummal történő protézisrögzítés segítségével az érintettek megszabadulhatnak a mozgó műfogsor problémáitól. Az eljárás lényege a néhány darab apró titán implantátum, melyeket az íny felvágása nélkül helyeznek az állcsontba.
 
Alsó fogsor rögzítése esetén 4 darabot, felső fogsornál pedig 6-ot szükséges beültetni az állcsontba. A titán biológiailag semleges, így nem vált ki allergiás reakciót. Sőt, 3 hónap alatt a csontsejtek ránőnek a felszínére!
 
A kivehető műfogsor rögzítéséről a protézisbe beépített gumigyűrűs patentek gondoskodnak, melyek az implantátum gömb formájú végére pattannak rá. A rögzített műfogsor véletlen elmozdulása így kizárt. Egyetlen kezeléssel megszüntethetők a műfogsorral járó problémák.
 
Ez a módszer olyan pácienseknél is alkalmazható, akiknél a normál fogorvosi implantátumok beültetése már nem lehetséges. A speciális implantátumos rögzítéssel stabilizált fogsort nem szükséges beragasztani, vagyis nem kell attól félni, hogy kieshet beszéd közben vagy bármilyen társasági esemény során.
 
Dr. Szabó László, a Fixfogsor® Rendelő alapító-igazgatója és a Dél-alföldi Innovációs Díj 2018. évi II. díja
Dr. Szabó László, a Fixfogsor® Rendelő alapító-igazgatója és a Dél-alföldi Innovációs Díj 2018. évi II. díja
 
„Megéri ma Magyarországon dolgozni és fejleszteni: ez a befektetett munka ölt testet most ebben az akadémia által alapított díjban. A teljes fogatlanság kérdése széles rétegeket érint. Sajnos még mindig kevesen tudnak az alkalmazható megoldási lehetőségekről. A rendelő alapítása óta több mint 3500 páciens protézisrögzítését végeztük el kecskeméti és budapesti rendelőnkben. Az elmúlt 7-8 évben a specializálódásnak köszönhetően igen nagy tapasztalatra tettünk szert a területen. A szeptemberben elnyert Érték és Minőség Nagydíj és a mostani Innovációs Díj elnyerése egyaránt igazolja, hogy jó úton járunk a fogsort viselő páciensek problémáinak hatékony megoldásában.” – mondta dr. Szabó László, a díjjal kitüntetett Fixfogsor® Rendelő alapító-igazgatója.
 
Ha szeretne többet megtudni a nagydíjas FIXFOGSOR® Protézisrögzítésről és az Innováció díjas mini-implantátumokról, itt tájékozódhat.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.