Egészség hírek

Jobban sújtja a depresszió a lányokat?

Jobban sújtja a depresszió a lányokat?

Másként érinti a depresszió a női és a férfi agyat – Kiderült, hogy a lányokat 15 éves korukig sokkal nagyobb eséllyel kapja el a hangulatzavar, mint fiú kortársaikat.

Más módon hat a depresszió a női és a férfi agyra – derítette ki a Cambridge-i egyetem kutatócsoportjának tanulmánya. A különböző érintettség a célzottabb kezeléseket is elősegítheti.

„A férfiaknál sokkal jellemzőbb a tartós depresszió, míg a nők inkább hangulatzavaros epizódokat élnek meg – magyarázta Jie-Yu Chuang sajtóközleményében. –S összehasonlítva a hölgyekkel, a férfiaknál jóval gyakoribban a komoly következmények, így például a kábítószer használat vagy az öngyilkosság.”

A depresszió nagyobb eséllyel érinti a lányokat serdülőkorban

A depresszió nagyobb eséllyel érinti a lányokat serdülőkorban

A kutatók serdülőket tettek ki depressziós hangulatnak, s eközben fedezték fel, hogy agyuk más-más régiója reagált a dologra.

A tanulmány kiderítette, hogy 15 éves korig a lányoknál kétszer nagyobb valószínűséggel figyelhető meg depresszió, összehasonlítva őket az ugyanilyen idős fiúkkal.

A testkép változása, a hormonális ingadozások és genetikai tényezők másként érintik a női és a férfi agyat, s ezek mind befolyással vannak a depresszióra – ami a lányokat fogékonyabbá teszi a mentális rendellenességre.

A férfiaknál a tartós depresszió a jellemzőbb

A férfiaknál a tartós depresszió a jellemzőbb

„Felfedezéseink azt sugallják, hogy a korai serdülőkorban különféleképpen hat a depresszió a fiúk és a lányok elméjére – mondta el Jie-Yu Chuang. – A nemspecifikus kezelést és megelőzési stratégiák alkalmazását már ebben a korban érdemes lenne elkezdeni.” A kutató hozzátette: remélhetőleg ezzel segítenek az orvosok abban, hogy a betegség súlyosabbá váljon.

Kapcsolódó cikk:

A fiatal nők szívét rontja a stressz leginkább

A párunk depressziója nálunk fájni fog

B.A.

Kylie Jenner szégyenli testét?

Kylie Jenner szégyenli testét?

Úgy tűnik megviseli a fiatal sztár a várandósság, ugyanis teste is megváltozik, amit nehezen visel.   
Kampányarc lett Jennifer Lopez

Kampányarc lett Jennifer Lopez

A szépséges énekesnőn egyszerűen nem hat a kor. Nem hiába kérik fel sorra a legnagyobb márkák, hogy terméküket reklámozza.  
Alessandra Ambrosio szakított

Alessandra Ambrosio szakított

A népszerű modell több mint tíz év után döntött úgy, hogy felbontja szerződését a kedvenc fehérnemű márkájával.  
Így készül a fahéjas csiga palacsinta

Így készül a fahéjas csiga palacsinta

Kedvencünk a palacsinta igen sokféle módon elkészíthető – akár úgy is formázhatjuk, hogy fahéjas csigának tűnjön. Ízre azonban lényegesen eltér attól. Hogyan ké...
Itt van Selena Gomez élete legszexibb klipje!

Itt van Selena Gomez élete legszexibb kl...

Új videóklipet készített a sikeres fiatal énekesnő – Selena Gomez Wolves című dalához a napokban jelent meg a friss videó, melyen Selena talán eddig a legszexis...
Hosszabb életet akarunk? Tartsunk kutyát

Hosszabb életet akarunk? Tartsunk kutyát

Ha van ebünk, nagyobb eséllyel tovább élünk – állapította meg egy új tanulmány, mely szerint a kutyatartás növelte az idős emberek élethosszát.
Kylie Jenner elszigetelte magát?

Kylie Jenner elszigetelte magát?

Féltestvére, Khloé Kardashian szerint a fiatal valóságshow-sztár és kozmetikai márka-tulajdonos egészen úgy viselkedik, mint bátyjuk, Rob Kardashian.
Borsos ára van a meztelen Madonnának

Borsos ára van a meztelen Madonnának

Tizennyolc évesen számos ruha nélküli fotó készült az énekesnőről – a felvételeket most áruba bocsátják egy aukción. A képek ára 800 és 1200 dollár között mozog...
Életmódváltás=teherbeesés?

Életmódváltás=teherbeesés?

Amikor egy pár eldönti, hogy babát szeretne életük teljesen megváltozik. Sokkal tudatosabban végeznek minden tevékenységet és még az étkezésre is jobban figyeln...
Reggeli tevékenységek, amelyek segítik a fogyást

Reggeli tevékenységek, amelyek segítik a...

Már az ébredést követően érdemes megfogadni néhány dolgot, amire oda kell figyelni, hogy jól induljon a nap és persze a test is formában legyen.   
< >