2022. 12. 06. - 09:50

Jön Skywalker – jól teljesített a sebészeti robot

Jön Skywalker – jól teljesített a sebészeti robot

Sikeresen zárult a Skywalker sebészeti robot első klinikai alkalmazása - innovatív megoldást kínál a sebészek számára olyan problémákra, mint az instabilitás, az elülső térdfájdalom és a funkcionális korlátok leküzdése.

Befejeződött a Skywalker sebészeti robot első klinikai használata, melyet a MicroPort NaviBot International a közelmúltban folytatott le a MicroPort Orthopedics vállalattal együttműködve Amerikában.
 
A sikers eljárást dr. Joseph Kavolus, a New Hampshire állambeli Hollis-i Lighthouse Surgical Suites munkatársa végezte el. Dr. Kavolus az ortopédiai sebészetre és az ortopédiai sérülések kezelésére specializálódott.  Fotó: medbotsurgical.com
 
A SkyWalker Robotic System olyan információkat nyújt a sebész számára, amelyek elősegíthetik a kívánt ízületi vonal rekonstrukcióját, miközben adatokat szolgáltat a lágy szövetek optimális egyensúlyának eléréséhez.
 
A robotikai rendszer a MicroPort Evolution Medial-Pivot Knee System rendszerével kombinálva megismétli a térd természetes stabilitását és mozgását, vagyis funkcionálisan helyreállító kialakítást kínál - ez innovatív megoldást jelent a sebészek számára, olyan problémák esetében, mint az instabilitás, az elülső térdfájdalom és a funkcionális korlátok.
 
„E két fejlett technológia célja a betegek állapotának és általános elégedettségének javítása, egy kinematikai fókuszú klinikai megoldáson keresztül – mondta Jake Adams, kereskedelmi műveletekért felelős alelnök. – Úgy látjuk, ez a párosítás vonzó klinikai megoldás lesz a piacon jelenleg elérhető lehetőségekhez képest. Új kezelési standardot határoz meg, melyben első a beteg, miközben javítja a térdműtéttel járó, általános élményét” – fogalmazott.
 
„Az Evolution Medial-Pivottal történő térd-kialakítás jobb sebésszé tesz minket, függetlenül az illesztési filozófiámtól, s nem is lehetnék boldogabb, hogy a rendszer felhasználójaként ezt nyújthatom a pácienseimnek”.
 
Hozzátette: az új technológia használata során kellemesen meglepődött a gördülékeny áramláson és végrehajtáson, valamint a munkafolyamatba való könnyű integrálhatóságon. Ngyon örült, hogy az eredmény kivételes volt.
 
A szervezet mostanra korlátozott piaci megjelenésre tért át, a telephelyek számát szeretné növelni.
 
A MicroPort MedBot emellett új alkalmazásokat is kíván platformjába integrálni, beleértve a csípőprotézist, mint következő alkalmazást, melyet 2024 elejére terveznek.
 
Fotó: medbotsurgical.com
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.